I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

August 26, 2019

Danes se že čedalje več mladih odloča, da zapustijo rodno Slovenijo in se odpravijo v svet. Vleče jih iskanje novih možnosti, ki jih tujina zagotovo ponuja. Veliko bolj, kot pri nas. Tudi Jožef Sraka je eden tistih, ki so že pred časom zapustili deželo pod Alpami in se podali novim avanturam naproti. Seveda ni esnotavno, a z močnimi cilji in ambicijami so številni vzgled, da se lahko uspe. Tudi Jožef dokazuje slednje. Več o nj...

December 28, 2018

Antropologinja Nika Kovač, ki vidno in udarno deluje kot direktorica Inštituta 8.marec je nedavno predstavila svojo prvo knjigo namenjeno ženskam. Pogumne punce govorijo o tridesetih ženskah, ki spreminjajo svet in njihove zmage nas navdihnejo k povezovanju in ustvarjanju boljšega jutri. Vesela sem, da je Nika moja prijateljica in da mi je zaupala nekaj skrivnosti, ki so jo navdihnile pri ustvarjanju Pogumnih punc.

Nika, ni skr...

December 17, 2018

Dr. Veronika Podgoršek je terapevtka, specializirana za partnersko in družinsko terapijo, pa tudi kolumnistka, predavateljica in pogosta gostja v medijih ter na specializiranih kongresih in seminarjih. Nedavno je izšla njena četrta knjiga, ki bo zagotovo nudila številne odgovore parom, ki se znajdejo v neizhodnem položaju. 

Veronika, nekaj časa nazaj sva nazadnje poklepetali in precej stvari vam je popestrilo vaš vsakdan...

Res...

October 21, 2018

Dr. Veronika Podgoršek je terapevtka, specializirana za partnersko in družinsko terapijo, pa tudi kolumnistka, predavateljica in pogosta gostja v medijih ter na specializiranih kongresih in seminarjih. Nedavno je izšla njena četrta knjiga, ki bo zagotovo nudila številne odgovore parom, ki se znajdejo v neizhodnem položaju. 

Veronika, nekaj časa nazaj sva nazadnje poklepetali in precej stvari vam je popestrilo vaš vsakdan...

Res...

October 7, 2018

Nedavno je v slovenskem prevodu izšla nova knjiga dr. Kenana Crnkića z naslovom Pazi, katerega volka hraniš! Po izrednem uspehu njegove knjige 7 skrivnosti uspeha, bo ta zagotovo znova poskrbela za odličen odziv pri ljudeh. 

Knjiga 7 skrivnosti uspehadr. Kenana Crnkića je postala velika mednarodna uspešnica, ki je bila samo v prvem letu po izidu desetkrat ponatisnjena. Danes 41-letnega doktorja ekonomskih znanosti in profesorja...

May 22, 2018

Solist opere SNG Maribor Martin Sušniks svojim glasom oživlja številne vloge oper, s katerimi navdušuje na različnih glasbenih odrih. Na velikem tekmovanju v opernem petju Giovanni Martinelli – Aureliano Pertile v Montagnani v Italiji je nedavno osvojili 1. nagrado..

Martin, že od otroštva živite v Sloveniji, čeprav ste se rodili v Avstraliji. Jo še kdaj obiščete?

Za enkrat mi to še ni uspelo, vsekakor pa upam, da bom kmalu spet...

May 4, 2018

Lani se je dokončala prenova 182 let stare zgradbe v parku Tivoli. Švicarija je znova odprla vrata s poslanstvom, ki sega vse v leto 1835, ko je dal avstrijski vojskovodja Radetzky zgraditi počitniško hišo, ki je postala priljubljeno zbirališče. Gostila je številne prireditve in skrbela je za razgibano družbo, ki je uživala v dobri beli kavi in domačem kruhu. Direktorice Mednarodnega grafičnega likovnega centra Nevenka Šivavec...

April 17, 2018

Čedalje več mladih se odloča, da zapustijo svojo rodno domovino in se odpravijo, kot pravi znan rek: S trebuhom za kruhom. Da v Sloveniji ni prihodnost zanj, je spoznal tudi Denis Škerget, ki je našel svoj novi dom v Mehiki in se predal igralski karieri v tujini. 

Pred štirimi leti ste spakirali kovčke in zelo mladi zapustili Slovenijo. Kako to, da ste si upali, se odločili za takšen korak?

Moja želja je bila študij igre. Že od...

April 17, 2018

Vsakemu človeku je namenjena pot resnice, ki vodi preko spoznanj o sebi. V življenju korak za korakom spoznavamo košček za koščkom te poti. Tako vidimo vsakič le del poti, del kroga, ki ga moramo prehoditi. Nekaterim pa je dano videti več. Elena Sofia Senčar je enekrgetska terapevtka, ki skozi svojo življenjsko izkušnjo danes pomaga tudi drugim. 

Elena že vrsto let živi v Sloveniji, čeprav se je rodila v Moldaviji in to, kar da...

January 7, 2018

O zimi, silvestrovem in naših živalicah sem že odprla eno temo na enem izmed mojih blogov. Danes pa vam bom predstavila še veterinarja Primoža Šušteriča, ki ga najdete v veterinarski ambulanti Primavet. Zaupal mi je, kako pomembna je skrb tudi za dlako.

Čeprav nam zima še ni zagodla nikoli ne moremo biti dovolj pripravljeni na tisto, kar nas še lahko doleti. Zato imam tudi sama za mojo Ajšo nekaj plaščkov, s katerimi ji olajšam...

Please reload

© 2023 Agencija MIMA, Mihaela Margan Kocbek s.p.