top of page

Slovenski oskar embalaže 2020!

Družinski oljarni KÓCBEK podeljen Slovenski oskar embalaže 2020!


Nedavno je v Gornji Radgoni v organizaciji Pomurskega sejma in pod pokroviteljstvom Gospodarske zbornice Slovenije potekalo strokovno ocenjevanje 38. Slovenski oskar za embalažo 2020.  Na natečaju je sodelovalo 9 prijaviteljev z 18 modeli embalaže. Ocenila jih je strokovna žirija v sestavi: prof., univ. dipl. obl. Vladimir Pezdirc (predsednik), ter člana žirije oblikovalec Jani Bavčer in dr. Gregor Radonjič, redni profesor in predstojnik Katedre za tehnologijo in podjetniško varstvo okolja Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru.


Slovenski oskar za embalažo 2020 podeljen Luxury Black Bottle Oljarne Kocbek Luxury Black Bottle je plod slovenskega znanja, izdelana v steklarni Hrastnik na podlagi potreb zahtevnejšim trgom in njihovim kupcem predstaviti ekskluzivni, unikatni, luksuzni izdelek s prepričljivo oblikovalsko zgodbo, vsebino in embalažo.


Žirija je podala strokovno oceno s slednjo obrazložitvijo: »Že tretjo generacijo od leta 1929 družina Kocbek prideluje bučno olje izjemne, vrhunske  kvalitete, ki je našlo svoje mesto v najboljših restavracijah  po celotnem svetu. Moč tradicije in izredno kvaliteto bučnega olja Kocbek je prepoznal tudi oblikovalec Gregor Žakelj ter ustvaril čudovit preplet in sozvočje vsebine in njenega ovoja. Oblikovna zasnova steklenice in pipete s svojo podobo in izraznostjo dopolnjuje izredno kvaliteto olja in ga umešča v najvišji razred posebnih in enkratnih kulinaričnih doživetij.«Luxury Black Bottle je plod slovenskega znanja, izdelana v steklarni Hrastnik na podlagi potreb zahtevnejšim trgom in njihovim kupcem predstaviti ekskluzivni, unikatni, luksuzni izdelek s prepričljivo oblikovalsko zgodbo, vsebino in embalažo. Vsaka steklenica je ročno pihana v Steklarni Hrastnik iz najčistejšega stekla, brez primesi težkih kovin (kristal - kot prestižna steklovina vsebuje 30% svinca o.p.) in postavljena v škatlo iz starega stoletnega hrastovega lesa. Njihovo steklo je najbolj neoporečno za živilo, v tem primeru bučno olje, katerega shranitev je najprimernejša v stekleni temni embalaži. Polnitev steklenice je ekološko bučno olje narejeno iz prebranih in sortiranih bučnih semen avtohtone sorte, ki so zrasla še na neokrnjeni zemlji v okolici oljarne Kocbek. Prečiščena semena sortirajo in jih zmeljejo na mlin s pravimi kamni, katere so pri Kocbekovih začeli uporabljati že pred 91 leti. Na steklenici je tudi poseben znak, povzet iz prvega žiga (štampiljke) Alojza Kocbeka in njegovih inicialk, katere izvedba je tudi v zlati ploščici čistine 999,9.


Luxury Black Bottle – edinstvena s posebno pipeto Steklenica vsebuje lastno pipeto, s katero se olje nanaša na hrano po kapljicah in se ne izliva iz steklenice. Pipeta služi kot zamašek steklenice in je pripomoček kuharskim mojstrom, da z njo dekorirajo krožnike.  Oljarna Kocbek s svojimi ambasadroji Tomažem Kavčičem, Janezom Bratovžom in Ano Roš s to steklenico že predstavlja svojo zgodbo tudi na njihovih jedeh.

Ana Roš pri nanosu bučnega olja  s pipeto OPIS:  Luxury Black Bottle Ideja & Design: Agencija VBG Grega Žakelj Izvedba: Steklarna Hrastnik (Steklo: Črno; Obdelava: Satinirano) Polnitev: 350 ml Bio bučno olje


Gorazd Kocbek in Gregor Žakelj
Comentários


Ne spreglejte:

bottom of page