top of page

Priročniki za različne priložnosti


Prvomajski prazniki bodo že drugo leto nekoliko drugačni. Potrebovali bomo več navdiha in zamisli, kako se brez množičnih potovanj in dopustov v tujini sprostimo, si napolnimo dušo in okrepimo telo. Novi priročniki Mladinske knjige 100 najlepših gradov, Zdravilni dih in Prožilne točke bodo dobra popotnica.

Fotografije: Iztok Bončina in drugi

Uredila: Barbara Sferra Zych

Knjiga 100 najlepših gradov na svetu predstavlja poleg klasičnih evropskih gradov tudi izjemne japonske in kitajske trdnjave, afriške puščavske citadele in indijske utrdbe. Kljub različnim zgodovinskim oblikam in značilnostim vsaka v knjigi predstavljena stavba veličastno odseva značaj in zgodovinsko dediščino države, ki ji pripada. V prestižni izbor najlepših gradov po svetu so avtorji uvrstili tudi Blejski in Predjamski grad.

Slikovita knjiga, obogatena z izčrpnim besedilom in bogatim slikovnim gradivom, bralcu v teh časih omogoča potovanje »od doma«. Prinaša pa tudi številne namige, česa nikakor ne sme spregledati, ko bo lepote znamenitosti doživel v živo, ter nasvete, kdaj je najboljši čas za obisk gradov.

Nathalia Westmacott-Brown

Prevod: Tina Stanek

Uredila: Sanda Šukarov


Sodobne znanstvene raziskave potrjujejo, kar vedo jogiji in mistiki že tisočletja: ozaveščeno dihanje neverjetno pozitivno vpliva na telo, um in duha. Preprosta nevidna sila – dih – namreč vpliva na delovanje možganov, sprejemanje odločitev, telesne zmogljivosti, vzdržljivost … Tudi stres lahko uravnavamo s takšnim dihanjem, ublažimo bolečino in tesnobo, lažje zaspimo in si okrepimo samozavest.

V knjigi za samopomoč Zdravilni dih Nathalie Westmacott-Brown je predstavljenih 50 vaj za ozaveščeno dihanje. Dihalne vaje so razdeljene na telesne, duševne in duhovne, zadnje poglavje pa je namenjeno dihanju, ki je lahko prva pomoč. Za vaje ni potrebna posebna oprema ali prostor; večinoma jih lahko varno delamo kjer koli – doma, na delu ali na prostem.

Amanda Oswald

Prevod: Maja Šukarov

Uredila: Sanda Šukarov

Prožilne točke so mišični vozli, ki jih najdemo na določenih delih telesa. Z odkrivanjem in masažo prožilnih točk lahko ublažimo ali odpravimo kronično bolečino – od migren do poškodb zaradi ponavljajočih se gibov.



Več knjig, ki so na prodajnih poličkah Mladinske knjige najdete TUKAJ.

Veselo branje!


Comentários


Ne spreglejte:

bottom of page