PARADIŽNIKOVA JUHA

Juha kot taka lahko predstavlja samostojno jed, ki jo lahko zaokrožimo s kakšno eksotično sladico. Marsikdo se še spomni paradižnikovih juh, ki smo jih bili deležni v osnovnošolskih menzah. Sodbe o njih so, kot pri vsaki stvari na svetu, seveda deljene; enim so bile všeč, drugim pa ne. Španska različica paradižnikove juhe pa ljubiteljem juh ponuja povsem nov pristop k pripravi in serviranju te rdeče juhe.

Foto: Shutterstock

SESTAVINE (zadošča za štiri ljudi)

  • 2 l pasiranega paradižnika iz pločevinke

  • 1 glava čebule

  • 1 strok česna

  • 2 veliki žlici olivnega olja

  • 1 jušna kocka

  • poper

  • sol

  • kisla smetana

  • 4 kosi toasta

  • maslo

  • 10 dkg sira

PRIPRAVA

  • v posodi segrejemo olivno olje

  • dodamo sesekljano čebulo in česen

  • pražimo, dokler vsebina v posodi ne porumeni

  • dodamo pasiran paradižnik

  • po potrebi popramo in solimo

  • na zmernem ognju oz. pri zmerni temperaturi kuhamo vsaj 20 minut

  • v drugi posodi segrejemo maslo

  • posamično dodamo toast in ga popražimo na obeh straneh

  • na koncu na ogret toast položimi še rezino sira

  • postrežemo hladno ali pa segreto

Ne spreglejte:

© 2023 Agencija MIMA, Mihaela Margan Kocbek s.p.