Juha kot taka lahko predstavlja samostojno jed, ki jo lahko zaokrožimo s kakšno eksotično sladico. Marsikdo se še spomni paradižnikovih juh, ki smo jih bili deležni v osnovnošolskih menzah. Sodbe o njih so, kot pri vsaki stvari na svetu, seveda deljene; enim so bile všeč, drugim pa ne. Španska različica paradižnikove juhe pa ljubiteljem juh ponuja povsem nov pristop k pripravi in serviranju te rdeče juhe.
![](https://static.wixstatic.com/media/758f87_ad8330c77db94a39bdf8e5e3e4a457f9~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_110,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/758f87_ad8330c77db94a39bdf8e5e3e4a457f9~mv2.jpg)
Foto: Shutterstock
SESTAVINE (zadošča za štiri ljudi)
2 l pasiranega paradižnika iz pločevinke
1 glava čebule
1 strok česna
2 veliki žlici olivnega olja
1 jušna kocka
poper
sol
kisla smetana
4 kosi toasta
maslo
10 dkg sira
PRIPRAVA
v posodi segrejemo olivno olje
dodamo sesekljano čebulo in česen
pražimo, dokler vsebina v posodi ne porumeni
dodamo pasiran paradižnik
po potrebi popramo in solimo
na zmernem ognju oz. pri zmerni temperaturi kuhamo vsaj 20 minut
v drugi posodi segrejemo maslo
posamično dodamo toast in ga popražimo na obeh straneh
na koncu na ogret toast položimi še rezino sira
postrežemo hladno ali pa segreto