top of page

Najino leto s filmskimi in risanimi junaki!

Leto se zaključuje in včasih se enostavno moramo zazreti nazaj ter se spomniti vseh lepih trenutkov, ki smo jih doživeli. Danes se bom dotaknila najinega prostega časa s Kiano, ki ga zelo radi preživive v kinu. In ko tako pomislim sem vesela, da je tudi ona tako navdušena nad filmskimi premierami, kot sem sama.  Hvala Cineplexx Maribor, za tako pester nabor super animiranih filmov za naše malčke. Prihodnje leto pa zagotovo najdem super nabor filmov še zase. Jaz se že veselim novih in moram vam zaupati, da bo moj naslednji ogled filma AQUAMAN IN IZGUBLJENO KRALJESTVO, ki prihaja 21.12.2022. Kiana pa si je izbrala še ogled animiranega filma Race!

 

SUPER BRATA MARIO


Kianin izbor risank se je začel z ogledom animiranega filma Super brata Mario. Le kdo se ne spomni Nintenda in igrc, ki smo jih igrali cele dneve… Nepozabna siva škatlica, kjer so se figurice premikale sem ter tja.

Animirano akcijsko komedijo je produciral studio Illumination v sodelovanju z Nintendom, distribuira ga studio Universal Pictures. Na režiserski stolček sta sedla Aaron Horvath in Michael Jelenic, scenarij pa je napisal Matthew Fogel. Film sta producirala ustanovitelj in izvršni direktor Illuminationa Chris Meledandri in Shigeru Miyamoto iz Nintenda. V sinhronizirani različici je slavnemu vodovodarju Mariu svoj glas posodil Mirko Medved, Nina Grilc je princesa Peach, Miha Rodman je Luigi, Rok Kunaver kot Bowser, Uroš Buh je Toad, Štefan Kušar je Donkey Kong, Marjan Bunič je Cranky Kong, Boris Kerč je Kamek in Žiga Bunič je Spike. MALA MORSKA DEKLICA

Komaj sva jo pričakali. Z oskrajem nagrajeno glasbeno Disneyevo klasiko, ki je prišla v igrani različici zgodbe o morski deklici, ki se zaradi ljubezni odloči zapustiti svoj pravljični podvodni svet. Najmlajša in najbolj kljubovalna od hčera kralja Tritona, Ariel, hrepeni po tem, da bi izvedela več o svetu na drugi strani morja. Med potovanjem nad gladino, se zaljubi v princa Erica. Medtem ko je morskim deklicam prepovedano komunicirati z ljudmi, mora Ariel slediti svojemu srcu. Z zlobno čarovnico Ursulo sklene dogovor, ki ji da priložnost, da izkusi življenje na kopnem, a na koncu postavi v nevarnost svoje življenje in očetovo krono.


PREPROSTO SUPER

Kiana si je za svoj rojstni dan zaželela nekaj povsem novega. Svoje prijateljice je namreč odpeljala na praznovanje prav v Cineplexx. In ker ima Kiana kartico Družinski filmski klub (DFK) je imela še številne dodatne ugodnosti ob svojem praznovanju.

 

O risanki:

 

»Verjetno se nisem rodila kot popolna superjunakinja. Toda mama mi je vedno govorila, naj ne skrbim. Pripravljena bom, ko bo pravi čas za to.« Moramo res biti vsi super – ali pa je dovolj, da smo preprosto to, kar smo? Superlev je znova rešil mesto, a meščani ne vedo, kdo se skriva za preobleko. Le enajstletna Hedvika ve, da je superlev njen očka in da bo morala nekega dne prevzeti njegovo delo. A superjunakinja postane precej prej, kot je bilo sprva pričakovano; očkova superjunaška obleka se je namreč med pranjem skrčila in zdaj je prav njej. Hedvika ni ne atletinja ne akrobatka, najraje igra računalniške igrice – bo torej lahko postala superjunakinja? Na srečo pa lahko superjunaška obleka poveča ravno njene najboljše sposobnosti … Zgodba sodobnega časa o tem, kako se otroci soočajo s pričakovanji staršev in okolice. 

Režiser filma Rasmus A. Sivertsen je želel povedati sodobno zgodbo, ki obravnava aktualna vprašanja današnjega časa, na primer:- Kako se otroci soočajo z visokimi pričakovanji staršev in okolice?- Je narobe, da so otroci ves čas na svojih telefonih in računalnikih?- Moramo res vsi biti super ali je dovolj, da smo preprosto to, kar smo?

 


TROLI

Če si niste ogledali prva dva filma (risank o Trolih) to storite nedumdoma! (smeh). Kajti Torli so nas znova navdušili. In sicer s svojim petjem in plesom. Troli 3 bodo tako razkrili svojo zgodbo iz preteklosti.

Novi del je znova režiral Walt Dohrn, sorežiser je Tim Heitz. V glavnih vlogah znova zaigrata Anna Kendrick in Justin Timberlake, pridružijo pa se jima še igralci in pevci Camila Cabello, Eric André, Amy Schumer, Andrew Rannells, Troye Sivan, Daveed Diggs, Kid Cudi, Zosia Mamet, Zooey Deschanel, Christopher Mintz-Plasse, RuPaul Charles, Aino Jawo, Caroline Hjelt, Kenan Thompson, Anderson .Paak, Kunal Nayyar, Ron Funches in drugi. 

SINHRONIZACIJA:VEJA - Klemen Bunderla, POPI - Katarina Bordner, JOHN DORY - Žiga Bunič, VELVET - Saša Pavlin Stošić, VIVA - Urša Kavčič, SPRUCE/BRUCE - Matevž Derenda, VENNER - Žiga Lukman, CLAY - Denis Vučak, CRIMP - Gaja Višnar, FLOYD - Uroš Steklasa, BRANDY - Tjaša Hrovat Steklasa, MALČEK VEJA - Sergej Milovanović, MINI VAŽIČ - Uroš BuhGITKA - Glorija Forjan, MISS MAXINE - Maja Končar, KRALJ PEPI - Jernej Kuntner…ŠEPET METULJA

Ustvarjalci filma Vloga za Emo predstavljajo Šepet metulja. Film Šepet metulja je najstniška romantična drama, ki z zgodbo o ljubezni do sebe in drugih sledi velikim sanjam o poslovni poti, premagovanju ovir ter vztrajanju. Jan, 17-letni navdušenec mehatronike in najstnik avtist, se pridruži razredu, ki za podelitev štipendije v mednarodnem podjetju tekmuje v razvoju programske opreme sodobnega prezračevalnega sistema s pogonom na umetno inteligenco. V razredu je tudi privlačna glasbenica in edina punca Tara, ki si prav tako želi zmage. Razred vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka. Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. S pomočjo ambiciozne svetovalne delavke Zarje počasi napreduje v šoli in se zbliža tudi z direktorjem podjetja, ki ga vzame pod svoje okrilje.

 
MAVKA – ZAŠČITNICA GOZDA

Ukrajinska risanka.

Prostrani gozdovi že od nekdaj nosijo nešteto skrivnosti in ugank. So dom čudovitim mitološkim bitjem, ki prebivajo med starodavnimi drevesi in zvesto varujejo svoje kraljestvo. Med njimi je tudi Mavka – duša gozda in njegova novoizbrana zaščitnica. Njeno primarno poslanstvo je zaščiti gozd in njegovo nedotakljivo »Srce« pred kakršnokoli agresijo ali vdori, predvsem s strani ljudi. Lucas je skromen vaški fant, ki obožuje glasbo, svoj talent pa izkazuje v igranju lesene piščali. Sanja, da bi svoje življenje lahko posvetil tej svoji strasti. Njegova glasba zares pomaga doseči nekaj izjemnega – zaradi nje se z Mavko srečata in zaljubita. Njuna zveza se že od samega začetka sooča s strahovitimi težavami, a ovire postaneho še večje, ko se pojavi pohlepna Kylina, ki trdi, da je dedinja stare žage na robu gozda, vaščanom pa obljublja bogastvo industrijskega napredka, kakršnega je že ustvarila v drugih deželah. Vendar pa njene obljube služijo zgolj kot fasada za prikrivanje njenega resničnega namena – priti do »Srca« gozda, s pomočjo katerega bi za vedno ostala mlada in lepa. Ključ do njega pa je seveda Mavka, ki je zaradi svojih novih čustev do Lucasa že tako zelo ranljiva. Da bi prišla do Mavke, Kylina uporabi Lucasa kot svoje orožje, med vaščane pa zažene jezo in strah. Bo Mavki uspelo rešiti gozd? Bo Lucasova glasba lahko ustvarila čudeže in rešila ljubezen? Se bosta sva svetova lahko združila proti zlu? V glavnih vlogi MAVKE je ŽIVA MEDVED, v vlogi LUKE pa Uroš Bitenc. Pesmi Mavke je odpela Neža Drobnič Bogataj (pevka skupine Belin), pesmi LUKE pa je odpel Mirko Medved. Ostale vloge:KILINA - Gaja FilačOLI - Sašo PrešerenARLO - Rok KosecFROL - Mirko MedvedONDINA - Manca KepicSTRIC - Aleksander GoljaPRIPOVEDOVALKA - Tina Ogrin

 

ŽELJA

Disney ta film opisuje kot popolnoma novo glasbeno animirano pustolovščino, ki bo gledalce popeljala v čarobno kraljestvo Rosas, kjer si Asha, bistro in zasanjano dekle, zaželi željo tako močno, da jo usliši kozmična sila - mala kroglica z brezmejno energijo, po imenu Zvezda. Asha in Zvezda se morata skupaj soočiti z najmočnejšim nasprotnikom kraljestva Rosas, kraljem Magnificom, ki skriva večino neizpolnjenih želja, da bi rešili svet in dokazali, da se lahko zgodijo čudovite stvari, ko se volja enega pogumnega človeka združi s čarobnostjo zvezd. Ashi je v sinhronizirani različici glas posodila izjemna Tjaša Hrovat Steklasa. 

Film, ki ga je navdihnila čarobna glasbena zapuščina Walta Disneya vsebuje izvirno zgodbo in like s sedmimi povsem novimi pesmimi, ki sta jih napisala za grammyja nominirana pevka in tekstopiska Julia Michaels ter z grammyjem nagrajeni producent, tekstopisec in glasbenik Benjamin Rice. Morda pa je največje darilo Disneyevi dediščini prav naslov filma: "ŽELJA". Najsi gre za Pepeta, ki gleda v zvezde in si zaželi, da bi njegov leseni Ostržek postal pravi deček; Tiano, ki zre k zvezdam, medtem ko sanja o lastnem podjetju; ali Moano, ki se na zvezde obrne, da bi rešila svoj otok.


Veliko Disneyjevih najbolj priljubljenih junakov opredeljujejo prav njihove sanje."Želja" slavi prav to vrsto strasti. "Bistvo našega filma je, da v vesolju ne obstaja večje moči od nekoga, ki v srcu nosi pravo željo", pravi scenaristka in izvršna producentka filma Jennifer Lee ("Ledeno kraljestvo", "Ledeno kraljestvo 2")"Pravzaprav je to film o razumevanju, da velike želje ponavadi prinesejo tudi velike preizkušnje. Upamo, da bo film navdihnil vse, da bodo vztrajali pri uresničevanju svojih želja." Medtem ko se film klanja Disneyevi dediščini, odraža tudi sedanjost in prihodnost slavnega studia, z inovativno vizualno predstavitvijo, širokim naborom kulturnih navdihov in sodobno, privlačno glasbo. Pod režijo se je podpisal oskarjevec Chris Buck, ki je zaslužen za veliki kinematografski uspešnici Snežno kraljestvo in Snežno kraljestvo 2 ter Fawn Veerasunthorn (Raya in poslednji zmaj), pod scenarij pa Jennifer Lee in Allison Moore. 


SINHRONIZACIJA:ASHA - Tjaša Hrovat SteklasaKRALJ MAGNIFICO - Uroš BuhVALENTINO - Tilen ArtačAMAYA - Tanja Đurić RibičSABINO - Iztok ValičHAL - Zala DjuricSAKINA - Mateja Feltrin NovljanDAHLIA - Saša LešnjekGABO - Tomaž KrtSIMON - Hugo Artur KošorokSAFI - Lan ZupančičDARIO - Žan KosBAZEEMA - Zoja Trbovc Mihajlović

  

Comments


Ne spreglejte:

bottom of page