top of page

Kulinarično popotovanje Gourmet over Mura

Gourmet over Mura postaja sinonim dobrih zgodb zapisanih s čutili kulinaričnega razvajanja. Kulinarično popotovanje je v letošnjem letu obeležilo vrhunec zaključka poletja, ki se je odvilo na gradu Murska Sobota.


Obiskovalci so na čudovitem grajskem dvorišču gradu Murska Sobota svoje kulinarično doživetje in prvovrstno spoznavanje Pomurja doživeli v obogatenem povezovanju, ki jih je tokrat odpeljalo tudi čez meje.

Gostitelji, sedem partnerjev projekta GOM so v njihovo družbo pripeljali odlične kuharske Chefe, ki so poskrbeli za vrhunec dogajanja.


V naši družbi so bili kuharski Chefi, ki so poskrbeli za vrhunec dogajanja ob sprmeljavi izbranih vinskih spremljav:


Rudolf Štefan, Pelegrini, Šibenik, Hrvaška

Max Stiegel, Gut Purbach, Burgeland, Avstrija

Farkas Richard, Pajta restaurant, Oriszebtpeter Madžarska

Igor Jagodic, Restavracija Strelec, Ljubljana Slovenija

Michael Husney, ZDA


Med prisotnimi chefi sta najbolj znana Rudolf Štefanin Max Stiegl.

Prvi v svoji restavraciji Pelegrini navdušuje s sodobnimi različicami dalmatinskih jedi, za katere je bil nagrajen z Michelinovo zvezdico. Drugi je svojo zvezdico prejel že pri 21. letih, danes pa v restavraciji Gut Purbach ustvarja z vsem »od repa do rilčka«.Poleg njiju je krožnike ustvarjalo še šest chefov ob spremljavi sedmih vrhunskih vinarjev in pivovarja.

Ob partnerjih GOM pa so gostje lahko uživali v ponudbi:


Leon Pintarič, Gostilna Rajh, Danijel Sukič, ŠunkarnaKodila,Boštjan Lačen, Eko-socialna kmetija Korenika, Bojan Firbas, Kmetija Firbas in Gorazd Kocbek, Oljarna Kocbek.


Marof vina SI, Steyer vina SI, Pivovarna Bevog AT, Bibić vina, HR, Klet Gjerkeš SI, Klet Krampač SI, Vina Scheifer, AT, Terroir Club, Vinska klet Pelle, HU

Gourmet over Mura je prvo tovrstno povezovanje v SV Sloveniji, ki je še tesneje povezal posamezne uspešne zgodbe na eni poti. Vse to, kar v mnogih deželah že poznajo in izvajajo je v novi zgodbi zaživelo tudi na naših tleh.

Ne spreglejte:

bottom of page