top of page

V čem je skrivnost?


Skrivnost popolno naličenih žensk – dobra podlaga!

Še malo in tu bo jesen, ko bomo pustile za seboj poletne avanture in sproščen poletni videz. Da bomo med sestanki in šolskimi klopmi tudi po dolgem dnevu videti sveže naličene kot zjutraj, nam NIVEA pošilja prav posebnega pomočnika.

Sončni žarki bodo kmalu vse šibkejši, ličila pa s prihodom jeseni in jesenske garderobe vse močnejša. Ličenje imamo rade, saj malo šminke, maskare in senčil za veke poudari lepoto vsake ženske. Tudi tiste, ki zjutraj krmežljavo gleda v svet. Ko bi le naličen videz ne zbledel skozi naporen dan, poln opravkov. Šminka zbledi, maskara se razmaže, o senčilu za veke ni ne duha ne sluha. Le kako so lahko nekatere ženske ves dan videti kot iz škatlice?

Z dobro podlago do popolno naličenega videza – skozi ves dan

Naj vam izdamo njihovo skrivnost. Poznavalke vedo, da je z dobro podlago za ličenje opravljena polovica dela. To vedo tudi pri znamki NIVEA, zato so profesionalno linijo odstranjevalcev obstojnih ličil, obogatili še s podlago za ličenje NIVEA Make-up Care Expert Hydra Primer.

Idealna podlaga za ličenje – kožo navlaži in poskrbi za obstojnost ličil

NIVEA Make-up Care Expert Hydra podlaga za ličenje s svojo intenzivno vlažilno formulo ustvari idealno osnovo za nove kreacije pri ličenju, še posebej za suho in občutljivo kožo. Formula, obogatena z naravnim mandljevim oljem in izvlečkom ognjiča, ima lahko teksturo, ki se zelo hitro vpije, zato je koža videti zdrava in naravno sijoča. NIVEA Make-up Care Expert Hydra Primer podlaga za ličenje poskrbi, da so ličila zanesljivo obstojna, in je zato idealen pripomoček za ličenje.


Umetnica ličenja Nadine Mayerhofer razkriva nasvete in namige za najučinkovitejše odstranjevanje ličil

Kdo bi si mislil? Temelj dobrega ličenja je predhodno čiščenje kože, ki ustvari osnovo za lepo in zdravo kožo. Ličila – od podlag, črtal za oči in senčil za veke do rdečil za ustnice – so obstojnejša na čisti in negovani koži, pa tudi rezultat je lepši. Nadine Mayerhofer je vse bolj uveljavljena avstrijska umetnica ličenja in podaja nasvete in namige za odstranjevanje ličil iz svojega vsakdana.


Kateri izdelki sodijo med osnovne pripomočke umetnikov ličenja?

Med osnovne pripomočke moje opreme za ličenje sodijo: podlage od svetlih do temnih odtenkov, korektor v različnih odtenkih, puder za obstojnost ličil, komplet za konturiranje, rdečilo za lica, osvetljevalec, izdelki za oblikovanje obrvi, palete senčil za veke, maskara, rdečila za ustnice in podlaga za ličenje.


Obraz je vaše platno. Kako začnete s svojim delom?

To je odvisno od želenega končnega videza. Če gre za dnevno ličenje, najraje začnem s podlago. Če pa gre za večerno ličenje, VEDNO najprej naličim oči. Tako ohranim čist končni videz. Kot vsi vemo, se senčila za veke zelo rada drobijo. Če najprej nanesemo senčilo za veke in šele nato podlago, preprečimo možne madeže.

Ali obstaja kakšen namig za lažje odstranjevanje starih ličil, na primer z odstranjevanjem od sredine obraza navzven?

Kadar pridem zvečer domov, začnem ličila najprej odstranjevati od znotraj navzven s pomočjo čistilnih robčkov (npr. z NIVEA MicellAIR® Skin Breathe Expert čistilnimi robčki). Močno pritiskanje na kožo ni potrebno, saj kože nočemo po nepotrebnem obremeniti.

Kdaj pri svojem delu uporabljate odstranjevalec vodoodpornih ličil in kdaj odstranjevalec običajnih ličil?

Pri običajnem dnevnem ličenju lahko pogosto uporabimo tudi odstranjevalec nevodoodpornih ličil. Sama pa moram največkrat uporabiti odstranjevalec vodoodpornih ličil (npr. NIVEA MicellAIR® Skin Breathe Expert odstranjevalec ličil za oči). Za svoje stranke in tudi zase želim doseči najboljši, najbolj obstojen videz, kar pa je mogoče le z vodoodpornimi izdelki.


Na kaj je treba biti posebno pozoren pri odstranjevanju ličil z občutljivega predela okrog oči?

Pri občutljivi koži okrog oči je treba biti posebno previden. Kože namreč ne želimo po nepotrebnem razdražiti in razvleči z drgnjenjem. Seveda želimo ostati čim dlje brez gubic.


Čistilni gel, micelarna voda, čistilno mleko ali olje: kateri izdelek je najprimernejši?

Sama najraje uporabim NIVEA MicellAIR® Skin Breathe Expert micelarno vodo. Ličila odstrani hitro in enostavno ter ne pušča sledov na koži.


Zadnje vprašanje: povsem iskreno povejte, kako vsak zvečer odstranite ličila s svojega obraza?

Moje večerno odstranjevanje ličil je videti tako, da najprej odstranim podlago in rdečilo za ustnice s čistilnim robčkom (z NIVEA MicellAIR® Skin Breathe Expert čistilnimi robčki). Nato uporabim odstranjevalec vodoodpornih ličil za oči (NIVEA MicellAIR® Skin Breathe Expert odstranjevalec ličil za oči), da odstranim maskaro. Nazadnje obraz očistim s ščetko za obraz in čistilnim gelom, da dobro odstranim vse ostanke. Nato obraz namažem z nočno kremo.

Ne spreglejte:

bottom of page