Slastni recepti Darka Klemena za poletni ten kože
Le kdo ne pozna simpatičnega kuharskega mojstra Darka Klemena? Darko, ki zase pravi, da kuha z vsem srcem, vam je v sodelovanju z znamko NIVEA pripravil lahkotne poletne recepte za gurmanski užitek in lep, poletni ten kože.

Za bronast ten kože poskrbi tudi osvežena linija NIVEA SUN Protect & Bronze, ki ščiti vašo kožo pred soncem in hkrati pripomore k naravni porjavelosti. "Ženskam je ta linija posebej všeč, ker jim ni treba več izbirati med zaščito pred soncem in privlačnim bronastim tenom kožem. Z novo formulo bodo ti izdelki zaščitili tudi vaša oblačila pred rumenkastimi madeži na oblačilih," je o izboljšani liniji povedala vodja znamke NIVEA SUN Mateja Švađumović.
"Kuhajte s srcem in uživajte v hrani."
Darko Klemen

Gaspačo
Sestavine:
1 kumara
1 paradižnik
1 paprika
Bazilika
Česen
1 mlada čebula
Velika kozica
Sol, poper
Priprava:
Vso zelenjavo očistimo, odstranimo peške in narežemo. Vse skupaj damo v mešalnik, začinimo po okusu ter dobro spasiramo. Prelijemo v posodo in damo počivat v hladilnik za 2 uri, da se okusi povežejo med seboj. Postrežemo v kozarcu, zraven pa ponudimo še rezino hrustljave bagetke.
Morski sadeži
Riboflavin (vitamin B2) pospešuje nastajanje melanina. Najboljši vir riboflavina so mandeljni, skuše, losos, postrvi, paprika in koriander. Vsi ti imajo tudi veliko vitamina C, ki je prav tako nujen za nastajanje pigmenta.
Fotografije jedi: Alex Štokelj (Studio54)
Fotografije z dogodka: Matic Eržen