top of page

Na obisku pri Jasmini na RTV Maribor

Že pred enim mesecem sva z radijsko moderatorko Jasmino Bauman določili termin mojega nočnega obiska v njeni radijski oddaji. Ampak neprijetne življenjske situacije nas včasih pripravijo do tega, da se stvari prestavijo. Vse je za nekaj dobro, sem si rekla in stopila z novimi koraki na novo pot. In res, uspelo nama je in poklepetali sva.


Radijsko moderatorko Jasmino Bauman verjteno poznate, za vse, ki pa ne veste kdo stoji za tem čudovitim glasom pa vam lahko zaupam, da se je njena radijska pot začla pri njenih rosnih devtnajstih letih, ko je stopila skozi vrata Radia Maribor. Prejemnica priznanja Ane Mlakar za obetavnega napovedovalca sodi med najbolj prepoznavne glasove Radia maribor in regionalnega programa Radia Slovenija. Prav njena sposobnost zanimive interpretacije ji omogoča, da se lahko suvereno sprehaja med različnimi radijskimi vlogami, katerim doda še zelo toplo vsebino njene biti. In prav to me je očaralo.


Fascinantno mi je bilo, ko sva se pogovarjali izven radijskega mikrofona in kako sem jo doživela v trenutku, ko je začela govoriti v »eter«. Nekaj podobnega se mi včasih dogaja na vodenju prireditev, ko mi kdo prišepne, da je moj glas popolnoma drugačen, ko povezujem prireditve in ko se z nekom pogovarjam »v živo«.


Všeč mi je, da ima Jasmina oddajo v nočnih urah – torej ob 24-ih. Sicer ni ravno ura za tiste, ki radi spimo (mimo grede sama potrebujem vsaj 8 urni lepotni spanec na dan). Ampak predvsem, ker mi je tudi zaupala, da ima ta ura veliko poslušalcev in so teme lahko precej bolj zanimive. In tudi, ko razmislim je morda res. Takrat se umiriš, bolj zbrano prisluhneš, kot v ihti dopoldanskega ali popoldanskega tempa. Včasih se zalotim, da čez dan poslušam radio in ga v bistvu ne slišim. Napadajo nas informacije, ki kar neumorno letijo mimo nas.

KLEPET

Z Jasmino sva poklepetali o mojem življenju. Predvsem sva se dotaknili tistih življenjskih izkušenj, ki so me izoblikovale in ki me izoblikujejo iz dneva v dan. Življenje, ljubezen, mediji, pisanje, družina... vzponi in padci. Ti so realni del mojega vsakdana, čeprav bi morala na zuanj izkazovati trdno osebo. Priznam, mi ne uspeva in prav nič se tega ne sramujem. Sem ženska, ki stoji tudi za napakami, ki se iz teh napak uči in raste. A ni to smisel življenja? Da rastemo in se učimo? Nič ni narobe priznati, če smo se zmotili, nič ni narobe priznati, da smo padli. Šele po tem padcu, se bomo pobrali in stopili veliko bolj trdno. Veliko bolj samozavestno in odločno. In prav tako je potekal tudi najin pogovor. Izkušnje, ki jih nabiramo ne smejo ostali potlačene nekje v ozadju naše biti, ampak morajo postati del nas. Moramo jih sprejeti. Jaz sem jih in vedno znova jih sprejemam. In prav je tako.

Jasmina, hvala za izkušnjo in po oddaji upam, da bom lahko posnetek delila tudi z vami!


In še en utrinek: ZANIMIVOST

A ste vedeli, da je pred vstopom v eter prepovedano piti kavo, jesto čokolado ali mlečne izdelke? Slednji namreč sluzijo grlo. Pomembne so sproščene glasilke in pravilna drža ter dihanje, kozarec vode je nujen pripomoček. In tudi midve sva nazdravili s kozarčkom vode.

Ne spreglejte:

bottom of page