Obožujem kašo na različne načine. Ali v juhi, ali kot samostojno prilogo. In zato sem danes dobila idejo, za prirpavo prav posebnega zdravega kosila.
Ajdova kaša s popečenimi bučkami in mladim sirom z bučnim oljem in kislo smetano
Sestavine:
Bučno olje – Kocbek (ker da kaši tisto piko na i)
Namočena in odcejena ajdova kaša
Na kocke narezane bučke - cukete
Bučna semena
Narezan peteršilj
Sol in sveže mlet poper
Postopek:
Bučno olje rahlo segrejemo in popražimo bučke in bučna semena do zlato rjave barve. Popečene bučke in semena ohladimo. Ajdovi kaši dodamo peteršilj in kislo smetano. Nato dodamo ohlajene bučke in bučna semena in premešamo. Na krožnik položimo okrogel modelček, katerega napolnimo s pripravljeno jedjo. Jed v modelčku oblikujemo in potresemo s peteršiljem.
Pa dober tek!