top of page

Slovensko družinsko podjetništvo!

Naša zgodba v novi knjigi o slovenskem družinskem podjetništvu!

V torek, 7. novembra, je EY Slovenija predstavila četrto knjigo o družinskem podjetništvu v Sloveniji, v njej pa je bila med desetimi predstavljena tudi zgodba našega podjetja oljarne Kocbek. V slovenskem gospodarstvu je sicer kar 83 % vseh podjetij v družinski lasti, skupno pa zaposluje 70 % aktivnega prebivalstva, zato smo ponosni, da je bilo letos tudi naše družinsko podjetje prepoznano kot vzor uspešnega poslovanja v slovenski družbi.

Kot je na dogodku dejala Mojca Emeršič, vodja projekta družinskega podjetništva v EY Slovenija, je skupni imenovalec vsem vključenim podjetjem strast do posla in družine.

Tradicional no slovensko bučno olje, vredno dubajskih šejkov

Le malokdo ve, da bučno olje izvira iz slovenskih tal, saj je bilo prvič v zgodovini narejeno prav na ozemlju današnje Slovenije oziroma tedanje Avstro-Ogrske. Gorazd Kocbek je predstavnik že tretje generacije podjetja, ki je skozi zgodovino kljub oviram ves čas strmo raslo. Danes so njihovi izdelki prepoznavni tako pri nas kot v svetu in

bogatijo najprestižnejše jedi za gurmane – od Dubaja, Japonske do Amerike.

Korenine Oljarne Kocbek segajo v prvo polovico 20. stoletja, ko je Alojz Kocbek, Gorazdov dedek, že daljnega leta 1928 kupil današnje zemljišče. “Zraven hiše je bil tudi mlin, in že leto pozneje se je dedek začel s tem ukvarjati samostojno – nadaljeval je z mlinarstvom ter sočasno začel pridelovati olja. Od takrat delamo vsak dan, brez prekinitve,” pripoveduje Gorazd.

Več pa na povezavi TUKAJ.

Ne spreglejte:

bottom of page