top of page

Kako sva zažgali g.Zajca in advent še sploh ni nastopil…

Najbolj grozljivo, kaj se lahko zgodi je, da se otrokov ljubljenček ali izgubi, ali uniči. In z enim in z drugim imamo po novem izkušnje.


Najprej da vam predstavim g.Zajca.

Pri negi otroka nikoli ne pozabim svojih spominov na otroštvo. In tukaj je tudi ena misel na kremo Nivea, ki me vedno znova odpelje nazaj v preteklost. Pred dvema letoma je Mala vila zgradila velik grad v majhnem mestu in že takrat je vedela, da se bodo zgodbe iz gradu razširile po vsem svetu in krajšale večere v posteljah otrok. Letos so znova pravljice Male vile prišle v otroške sobe in pričarale nasmeh tudi moji Kiani, le s to razliko, da jih je letos pospremil tudi plišasti g.Zajec.


Nivea Creme s pravljičnimi liki je v novih zgodbicah prinesla obilo veselja. Tokrat se namreč Luka, Mija, Zajec in Mala vila podajajo v svet skrivalnic, na razburljivo pot do zeliščnega vrta, na tečaj jahanja ter skupaj zgradijo najlepši in največji grad. Pri tem nikoli ne pozabijo čarobno moč NIVEA Creme, ki poskrbi za nekaj pravljičnega poguma in bogato zaščito kože. Le še nežen mamin in očkov dotik je potreben in sladek spanec je tu.


In da se vrnem nazaj k najinemu g.Zajcu. Kiana ga je poznala že iz prvih pravljic in še veliko bolj se je razveselila, ko se je pojavil pri nas doma. Vsak dan ga je nosila v vrtec, na izlete, k babicam in seveda z njim končala tudi v postelji.

G.Zajec je bil nenadomestljiv in dobil je družbo. Ga.Zajlko in Jagodko. Pa tukaj je bila še Nini. Pisana druščina, ki je vsak dan doživela nekaj novega. Do tistega večera, ko je mamica prižgala prvo dišečo svečko. Nič hudega sluteča je pozabila, da je v hiši majhen otrok, ki ne pozna moči ognja. Svečka je gorela na mizi in mamica je poklicala k večerji. Seveda so g.Zajec, Zajkla, Jagodka in Nini prav tako člani družine, ki večerjajo z nami.


In kaj se je zgodilo? Tja... G.Zajec je ujel plamen ognja in na enkrat je začel goreti. Na srečo je mami pravočasno ukrepala in gospoda Zajca vrgla v umivalno korito ter ga zalila z vodo. Ampak ne predstavljate si joka, ki je sledil. »Ti, ti, ti, svečka nesramna! Mami, daj jo stran!« je v joku ihtela Kiana. »Kaj bo zdaj z mojim zajčkom?« so me spraševale jokajoče oči. Nič ni hujšega, kot otrok, ki izgubi svojo igračko. In to na tako nespameten način. Zato bom to zgodbo zaključila z mislijo, da pazite na vaše malčke, pazite na ogenj zdaj, ko prihaja čas adventa. Pri nas je zgorel le g.Zajček in imeli smo veliko srečo. Lahko bi se končalo veliko huje.


Ne spreglejte:

bottom of page