top of page

Z Miss Slovenije na Triglav!

V ospredju projekta Miss Slovenije za Miss World je naslednje poglavje – pohod na Triglav, ki ga bodo izpeljale finalistke Miss Slovenije 2017 v sodelovanju s podjetjem Alpina in s katerim bodo izpostavile slovenske lepote ter slovenski turizem.

V ta namen so lepotice obiskale Žirovsko podjetje Alpina, ki je eden izmed vodilnih proizvajalcev športne obutve, in ki se je pridružil projektu odprave na Triglav. Finalistke so v Alpini spoznale podjetje, ki se ponaša s 70 let uspešnega delovanja in je eno izmed vodilnih proizvajalcev športne obutve. Konec junija so si v žirovski tovarni Alpina ogledale, kako nastane planinski čevelj, s katerim se bodo opravile na Triglav.

»Moda je v športu in šport je v modi«, je tudi slogan, ki bo v sodelovanju z Alpino obul kandidatke Miss Slovenije za vzpon na Triglav. Na finalnem izboru septembra pa se bodo lepotice predstavile tudi širši javnosti v modnih čevljih priznane blagovne znamke Alpina.

Pohod se bo odvijal 19. in 20.julija in v ospredju bodo finalistke imele nalogo izpostavili lepote Slovenije. Lepoticam se bo pridružila tudi aktualna Miss Slovenije Maja Taradi, ki se bo prav tako v čevljih Alpina podala na največji izziv sezone Miss Slovenije 2017.

Alpina pri razvoju pohodne obutve veliko pozornosti namenja udobju, kakovostni izdelavi in funkcionalnosti obutve, ki omogoča predvsem varno hojo v hribe. Žirovski gojzar se je s svojo bogato 70.letno tradicijo vpisal med svojevrstne legende. Z Vikijem Grošljem in prvo jugoslovansko odpravo so čevlji, ki jih je Alpina izdelala posebej za ta vzpon, leta 1979 osvojili Everest, najvišji vrh sveta. Viki Grošelj je v čevljih Alpina osvojil najvišje vrhove Nepalske Himalaje. Legendarni žirovski 'gojzar', ki letos praznuje 70-letnico ima svetlo prihodnost, saj so v teku že novi novi razvojni projekti 'outdoor' obutve Alpina. Alpina Outdoor bo poleg že obstoječih kategorij dobila popolnoma novo. Gre za skupino obutve Light Hiking (Lahka pohodna obutev), za katero razvijamo nova kopita, prilagojena posebej za moška in ženska stopala. S tem projektom bo Alpina Outdoor, tako v tehnološkem kot oblikovalskem pogledu, stopila v stik s sodobnimi smernicami, ki jih narekuje mednarodni trg. Poleg že prej omenjenega razvoja novega kopita, se razvija tudi nov podplat in zgornji deli. Devet novih modelov (tri mid cut in šest low-cut) bodo uradno predstavili javnosti na sejmu Outdoor v Friedrichshafenu leta 2018.

Za ustrezno zaščito pri pohodu na Triglav je poskrbela tudi trgovina Iglu Šport d.o.o, ki je v Sloveniji prisotna vse od leta 1992. Po 25-ih letih je IGLU ŠPORT največji distributer in prodajalec pohodniške, alpinistične opreme in opreme za taborjenje. Danes obsega 17 trgovin na območju Slovenije, Hrvaške in Srbije. 12 trgovin od tega je v Sloveniji (4 v Ljubljani in po ena v Mariboru, Kranju, Lescah, Tolminu, Celju, Kopru, Solkanu in Bovcu). Za finalistke Miss Slovenije so poskrbeli, z dodatno opremo, ki jim bo omogočala lažji vzpon na najvišji vrh Slovenije.

O PODJETJU:

IGLU ŠPORT je ekskluzivni zastopnik na območju Slovenije, Hrvaške in Srbije za številne svetovno znane »outdoor« znamke, kot so Mammut, Camp, Cassin, Ferrino, Beal, Julbo, Lorpen, La Sportiva, Garmont, MIllet, Lowe Alpine, Sigg, Ortovox, Trangoworld in druge. IGLU ŠPORT ima pod okriljem tudi lastno blagovno znamko oblačil Karibu in znamko Outdoor expert, ki je znamka za šotore, spalne vreče in druge dodatke.

IGLU ŠPORT je vodilno podjetje pri prodaji »outdoor« opreme v Sloveniji. Kupcem ponujajo najširši izbor opreme za gorništvo, pohodništvo, alpinizem, plezanje in taborjenje in jim v naših trgovinah ob široki ponudbi kakovostnih izdelkov omogočamo tudi strokovno svetovanje pri izbiranju opreme.

Foto: Grega Eržen

Ne spreglejte:

bottom of page