top of page

E-romanca, knjiga za poletno branje!

Čas morja, dopustov, poležavanja na plaži… In NI PRAVEGA POLETJA brez poletne romance!

Vsega tega v zadnjih treh letih ni bilo kaj dosti. Mamice majhnih otrokov vedo o čem govorim. Moja Kiana bo kmalu stara štiri leta in letos bom prvič dočakala nekoliko bolj brezskrbne počitnice.

S Kiano bova kar nekaj časa na morju in proste trenutke bom vsekakor izkoristila za poležavanje na ležalniku in branje. Končno BRANJEEEE!

Priznam, da sem vsako poletje (preden je k nam prišla Kiana) zajadrala v lahkotne romane, kriminalke, ljubezenske zgodbe. S seboj sem si vedno prinesla celo torbo žepnic, ki so me kar posrkale s svojimi zgodbami. Moj mož se je vedno znova čudil, koliko knjig sem bila pripravljena vzeti na morje v zameno za kakšne oblekce.

Če sem iskrena sem še vedno ena tistih, ki veliko raje v roko prime knjigo, kot da bi jo brala na kakšnem elektronskem pripomočku. Ni lepšega občutka, ko listaš knjigo, vonja po papirju in črk, ki se prelivajo. Ko ob pavzi med branjem vstaviš kazalnik in ko nato knjigo znova vzameš v roke.

Že vrsto let me tudi spremlja založba Mladinska knjiga, kjer so vsako leto (v času poletja) imeli različne akcije knjižnih uspešnic. Navadno sem za ceno dveh dobila še eno knjigo in to akcijo imajo tudi letos. Zato sem pri njih naredila en izbor knjig, ki bodo v letošnjem poletju na mojem seznamu.

Kot prvo se bom lotila branja Ljubezen na terapiji od dr.Veronike Podgoršek. Sama sem bila tudi na predstavitvi njene knjige, ki je bila v Europarku v Mariboru. Zanimiv vodnik, do srečnega partnerstva. Nekaj o tem sem že pisala na blogu TUKAJ.

Zdaj pa sem si za poletno branje izbrala še nekoli bolj lahkotne teme.

Dobra knjiga, ki je kot nalašč za poletno branje je E-romanca ameriške pisateljice Rainbow Rowell. Njen nagrajeni prvenec za mladino je bil njen roman Eleanor in Park. Ameriška pisateljica Rainbow Rowell piše o ljudeh, ki veliko govorijo. In se zaljubljajo. Joj, te lahkotne teme so mi vedno na seznamu v prvih dneh morja, ko se moram odklopiti od napornega delovnika, ki sem ga pustila doma.

O VSEBINI

Zajadrala sem v prve vrstice njene E-romance kjer sta v glavnih vlogah Beth in Jennifer. Sodelavki na uredništvu Courierja. Zapletati se začnejo njuni pogovori po elektronski pošti, kjer obdelujeta težave s fanti. No najdejo se še druge teme, ki so pri ženskah še kako aktualne. Njune pogovore med službo prestreže računalničar Lincoln, ki si s tem dopisovanjem krajša čas med nočno službo. In kaj kmalu se zave, da je v zraku še nekaj več, kot le krajšanje časa…

Več o knjigi lahko najdete TUKAJ.

Drage moje dame, prva zgodba za letošnje poletje! In da boste na plaži lahko uživale tudi ve, mi v komentar pod tale blog napišite, kakšne knjige – oz.žanre imate najraje in 11.julija izžrebam eno od vas, ki ji bom podarila knjigo E-romanca ameriške pisateljice Rainbow Rowell.

Ne spreglejte:

© 2023 Agencija MIMA, Mihaela Margan Kocbek s.p.

bottom of page