top of page

Intimna nega!

Vsaka ženska je rada urejena in čista, zato je intimna nega pomemben del njene osebne higiene.

Intimni predeli telesa, še posebej ženskega, so občutljivi in potrebujejo pravilno ter blago nego. Z vsakim umivanjem se naša koža in sluznica izsušujeta, zato morajo biti izdelki za čiščenje prilagojeni delu telesa, ki ga umivamo. Predpogoj za zdrave genitalije je ohranjanje optimalne kislosti za obstoj mlečno-kislinskih bakterij (pH 3,8–4,2). Intimni negi in izdelkom, ki so ji namenjenim, moramo torej nameniti posebno pozornost.

Intimna nega je temelj zdravja in ženske bi ji morale posvečati veliko pozornost. Zakaj? Čisto preprosto. Nožnica je občutljiva in pred okužbami se ščiti z nizko vrednostjo pH vaginalne flore, ki zavira razvoj škodljivih bakterij in glivic. Kako neprijetna zadeva so le te, verjetno ve prav vsaka ženska. Pri porušenem ravnovesju je sluznica dovzetnejša za škodljive zunanje vplive in se hitro pojavijo okužbe.

Pri meni se te sprememe dogajajo recimo ob mestruacijah in prav v tem času še posebej pazim na intimno nego. Prav tako pa izbiram prilagojena sredstva za nego, kar varuje pred okužbami.


Kadar kupujete sredstva za nego, pazite, da imajo vrednost pH med 3,5 in 4,8. Izogibajte se odišavljenim robčkom, ki vsebujejo alkohol in dražijo sluznico. Uporabite raje robčke, ki so namenjeni izključno intimni negi. Zamenjajte industrijske vložke s klasičnimi bombažnimi vložki, spodnje perilo pa naj bo iz naravnih vlaken, mehko, vpojno in udobno.

Sama sem preizkusila nekaj izdelkov, ki vam jih tudi danes predstavljam.


BODY AND INTIMATE CARE – SOOTHING 250ml

Pomirjajoči intimni gel za umivanje občutljivo kožo

Posebej oblikovan čistilni gel za umivanje, da kožo očisti, pomirja in navlaži. Vsebuje izvleček Jasmina in organskega Glicerina. Nežen čistilni gel obogaten z mlečno kislino, ki pomaga ohranjati naravno ravnovesje intimne flore. Oblikovan s fiziološkim pH-jem vaše kože in intimnega predela, ki spoštuje dnevno občutljivost. Pomirja in blaži draženje in neugodje.


INTIMATE CLEANSING FOAM SOOTHING 150ML Nežna pena za umivanje intimnih predelov Oblikovano posebej za ženske, ki imajo občutljive intimne dele (draženje, mravljinčenje, srbenje). Olajša in nežno očisti kožo. Krepi in pomirja kožo: bombažni cvet naravno pomirja in nudi zaščito. Vsebuje 97% sestavin naravnega izvora. Brez parabenov, brez fenoksietanolov. Hipoalergeno. Testriano pod dermatološkim in ginekološkim nadzorom. Spoštuje naravni pH factor intimnih predelov.




FRESHENING INTIMATE WIPES 10PCS Osvežilni robčki za uporabo na intimnih predelih 10 kos primerno za potovanje Takojšnja in dolgotrajna svežina intimnih predelov. Deluje kot dezodorant. Vsebuje 97% sestavin naravnega izvora. Brez parfumov, brez alkoholov, brez parabenov, brez fenoksietanolov. Hipoalergeno. Testirano pod dermatološkim in ginekološkim nadzorom. Oblikovano pod farmacevtskim nadzorom.




EXTRA MILD INTIMATE WIPES 20PCS Izjemno nežni robčki za uporabo na intimnih predelih 20 kos primerno za potovanje Robčki za uporabo na intimnih predelih so obogateni z ognjičem, ki vsebujejo mlečno kislino, ki pomaga pri ohranjanju naravnega ravnovesja intimne flore in vzdrževanju optimalnega pH. Nežno očisti in osveži intimne predele. Vsebuje 98% sestavin naravnega izvora. Brez dišav, brez alkoholov, brez parabenov, brez fenoksietanolov. Hipoalergeno.

Ne spreglejte:

bottom of page