top of page

V dobi "selfijev"

Spet vas morim z lepoto in spet odkrivam, kako lahko izgledate še lepše.

Ja prav ste slišale.

V današnji dobi "selfijev" in družbenih omrežij je vpliv aken na posameznika posebej močan. Mladi delijo fotografije in vsebine iz svojega življenja, ustvarjajo kroge prijateljev na družbenih omrežjih, želijo biti vidni v določenem trenutku in zato iščejo načine, kako v najkrajšem možnem času "popraviti" svojo polt na fotografijah. Pri nas doma imamo najstnika je to še kako velik problem.

Sama poučujem v manekenski šoli najstnice, ki se prav tako soočajo s tovrstnimi težavami. Sodobna dermatologija ponuja veliko število tretmajev za boj proti aknam, ki pa so neučinkoviti, če uporabnik ni dosleden pri njihovi uporabi. Če govorimo o negi problematične kože, je poleg sistematičnega in doslednega zdravljenja celotne površine kože pomembna tudi pravilna rutina, ki vključuje čiščenje in popolno nego obraza. V ta namen smo imeli nedavno tudi eno predavanje in moji učenci so bili več kot navdušeni.

Tokrat pa vam predstavljam La Roche Posay EFFACLAR je blagovno znamko št. 1 v boju proti aknam po priporočilih dermatologov.

Z RUTINO EFFACLAR DO ZDRAVE KOŽE

Čiščenje obraza mora postati vaš jutranji in večerni ritual, ki vključuje umivanje kože s specializiranimi dermokozmetičnimi izdelki, ki s kože odstranijo odvečno maščobo, poleg tega pa imajo blag keratolitičen in protivnetni učinek. Pred spanjem je kožo treba temeljito očistiti, da bi se lahko čez noč spočila, obnovila in dihala. Čiščenje ne sme obremenjevati kože, zato priporočamo uporabo nežnih izdelkov.

Bistvena koraka, ko govorimo o čiščenju kože, sta:

  • Redno in vsakodnevno odstranjevanje ličil

  • Umivanje obraza z izdelkom za čiščenje, izbranim glede na stanje, izsušenost in občutljivost kože

Uporabite:

EFFACLAR PENEČI GEL ZA ČIŠČENJE nežno očisti mastno kožo, ki je nagnjena k nepravilnostim, in ima odlične kozmetične lastnosti, saj se dobro peni in zlahka spere. Deluje antibakterijsko in uravnava izločanje sebuma.

EFFACLAR TONIK je adstringentni tonik, ki spodbuja mikroluščenje, zmanjšuje pore in v trenutku odmaši pore zahvaljujoč kombinaciji čistilnih aktivnih sestavin in LHA, ki spodbujajo mikroluščenje in uravnavajo izločanje sebuma.

EFFACLAR DUO [+] je korektivna nega, ki okrepljeno deluje proti močneje izraženim nepravilnostim, s čimer preprečuje sledi na koži, poenoti teksturo kože in odmaši zamašene pore.

Ne spreglejte:

bottom of page