top of page

Kam boste potovali?

Joj že razmišljate o belih strminah ali vas vleče, da bi poležavali na plaži?

No glede na to, da sva se z možem nedavno vrnila iz toplih krajev, so moje misli še vedno tam. Je pa res, da je jesen idealen čas za izlete in potovanja. V kolikor še nimate ideje kako, vam zaupam nekaj predlogov.

Za ljubitelje smučanja je ena izmed prvih izbir zagotovo Švica s svojim visokogorjem. Švica ima namreč odlična smučišča, s kvaliteto svojih nastanitev pa je zelo visoko na lestvici. Ker večina smučišč leži precej visoko, snežne razmere v mesecu novembru niso vprašljive. Edinstvena smučarska izkušnja vas čaka tudi v Franciji na smučiščih, kot so Puy Saint Vincent, Courchevel, Val d'Isere, Chamoix Mont Blanc in ostala. Široke proge, naraven sneg ... občutek boste dobili, da so smučišča narejena samo za vas. Smučarski raj pa boste našli tudi v Italiji. Njihove smučarske proge veljajo za ene najbolj urejenih v Evropi, naravne danosti pa so prava paša za oči.

Spakirajte kopalke in sončna očala

Za vse tiste družine, ki jim kri po žilah požene raziskovanje novega in neznanega, pa priporočam pobeg v bolj tropske kraje, kjer so temperature podobne poletnim. A vendar je tudi tukaj potrebne nekaj previdnosti in načrtovanja. Nujno je namreč upoštevati deževna obdobja, ki lahko sicer oddih zelo hitro pokvarijo. Čeprav sva z mojim Gorazdom na zadnjem obisku Bangkoka doživela rahel dež, pa mi je prijateljica Tina (ki se zdaj mudi tam) sporočila, da so nalivi nekoliko bolj obilnejši. Čeprav pravijo da je v Aziji in Indiji tisto deževno obdobje med majem in novembrom. Indonezija pa je deževna med oktobrom in aprilom. Ampak to ne pomeni, da tam ne boste doživeli lepega vremena. Seveda boste, le tu in tam lahko pričakujete, da vas bo zalivali.

Sicer pa bo v mesecu novembru največ Slovencev letelo na naslednje destinacije: Istanbul, Pariz, London, Amsterdam, Malta in New York. Kako vem vse to? Tja, sama zaupam pri izbiri potovanja spletni potovalni agenciji Tripsta.

Cene potovanja in datume odhodov lahko preverite na www.tripsta.si.

Jaz imam svoje naslednje potovanje v Azijo že splanirano za naslednje leto. Sem tip človeka, ki ničesar ne prepušča naključju.

Pa vi?

Se vidimo v Aziji?

Ne spreglejte:

bottom of page