top of page

Vračanje k tradicionalnim izročilom


Nekako imam to srečo, da med svojim delom spoznavam čudovite ljudi, sogovornike in pisce uspešnih zgodb, za katere vedno znova menim, da jih morajo slišati tudi drugi. Na zadnji virtualni okrogli miz pod naslovom Uspešne ženskei, ki sem jo imela čast voditi je bila moja sogovornica tudi Katarina Kovačič.

Danes vam predstavljam najin pogovor, saj vam želim približati njeno ljubezen do zelišč is katerih ustvarja edinstvene izdelke.Kdo je KATARINA KOVAČIČ?

👉ženska, ki s svojim znanjem lajša vsakodnevne težave s kožo 👉ženska, ki skrbi, da izgledamo mladi in negovani 👉ženska, ki ima trajnost in skrb za naravo vpisano v DNK-a

To je ustanoviteljica izdelkov za katere trdi, da si na njenih kremicah lahko brez slabe vesti spečeš jajček in ga z užitkom poješ. Stranskih učinkov ne bo- vse to nudi Zeliščno posestvo Cvetka 🌼🤗Katarina, zaupaj nam, kako se je začela tvoja karierna pot?

Začelo se je pred dobrimi desetimi leti, ko smo zasadili prva zelišča. Takrat je ljubezen do narave pričela prehajati v prve poslovne korake, ki so se tekom študija in nato službe počasi razvijali in postajali vedno odločnejši. Prvotna želja je bila zagotovo ohraniti posestvo in nadaljevati z delom v naravi. Najbolj me je pritegnil svet zeliščnih izvlečkov in aktivnih učinkovin ter kozmetičnih izdelkov, ki jih imamo v ponudbi največ. Smo bili pa tudi prvi z ekološko linijo izdelkov za nego kužkov, ki je bila ustvarjena iz predanosti mojemu Timiju, s katerim sva več let tudi aktivno tekmovala. Tako da lahko sklenem, da je moja pot zagotovo povezana s strastjo do vsega, kar me obdaja in osrečuje.


Kaj je tisto, za kar bi lahko rekla, da vas danes pri tvojem delu najbolj navdihuje?

Navdihuje me predvsem to, da lahko zdrav življenjski slog vsak dan povezujem s poslom. Da lahko ustvarjam in gradim po lastnih željah, da ostajamo povezani z naravo, vzgajamo svojo hrano, kuhamo svojo malico, gremo na kakšno jogo med naše nasade zelišč in smo z ekipo res povezani. Mogoče moč, da lahko sami ustvarjamo okolje, v katerem se počutimo dobro, da ustvarjamo vrhunske produkte in jih širimo med ljudi.


Si imeli kdaj dvome preden si se podala na pot tvoje zgodbe?

Seveda, dvomi so del vsakega dne, nikoli ne moreš biti prepričan, da si se odločil prav in najboljše. Se mi pa zdi, da sem navkljub dvomom vedno sledila neki notranji želji in poti, ki sem si jo zastavila. Zagotovo je bila največja dilema ali sploh pustiti službo in se posvetiti delu na domačem posestvu, od te odločitve dalje, pa so dvomi del vsakdana – vsako odločitev je potrebno dobro premisliti in brez kakšnega kritičnega dvoma je težko zvoziti dan ;)Kje si iskala navdih za tvoje delo? In s kakšnimi težavami si se soočala?

Navdih je vedno bila narava, kar je verjetno skupnega vsem, ki prihajamo s podeželja. Ko smo začeli z vzgojo zelišč, me je najbolj pritegnila uporaba zeliščnih izvlečkov v kozmetiki. Kako čim bolj negovati kožo, da izgleda sveže, zdravo in sijoče. Kako poskrbeti za dolge in goste lase, kako negovati občutljivo kožo in še bi lahko naštevala. Navdih za pasjo linijo izdelkov je bila zagotovo predanost mojemu Timiju in ''pasjemu svetu''. Ker prijateljica trpi za zelo hudim dermatitisom, sem več kot dve leti razvijala izdelek, ki bi bil čim bolj univerzalen in bi pomagal vsem, ki trpijo za dermatitisi in resnimi kožnimi problemi. Tako, da je moja pot tesno povezana z življenjskimi izkušnjami in vsakodnevnimi izzivi na življenjski poti.

Izzivov pa je vedno dovolj – ko iščeš najboljše možnosti in sam razvijaš izdelke, je vedno potrebno kupiti kakšno novo napravo, izvleček pripraviti drugače, da je še bolj učinkovit, preizkušati nove sestavine, formulacije…


Kako danes gledaš na to, kar počneš? Kaj ti daje navdih, da ustvarjaš?

Zagotovo navdih dajejo zadovoljne stranke, ki potrdijo dobro delo. Povratne informacije, da so z izdelki zadovoljne, da so se mozolji končno poslovili, da so lasje gostejši,… Pristni ljudje, s katerimi ustvarjamo čudovite zgodbe. In zaradi tega je začetna zanesenost in navdušenost prerasla v odgovornost, razvijati in ponujati vedno boljše izdelke in vedno bolj navdušiti naše zlate stranke.


Kako bi tvojo ljubezen do tega kar počnetš približala tudi drugim?

Mogoče preko narave, povezanosti z njo in vračanjem k tradicionalnem izročilu, ki ga vedno bolj preučuje tudi sodobna znanost. Preko znanj, ki smo jih že pozabili, pa so vendar pomembna in bi bilo škoda, da gredo v pozabo. Da si lahko pomagamo z naravnimi izdelki in z njimi olajšamo marsikatero težavo.

Kaj si želiš v prihodnosti, kakšni so tvoji cilji, kakšne ambicije imaš?

Čisto enostavno si želim, da bi lahko z delom nadaljevala, da bi lahko še naprej razvijala nove izdelke, in predvsem čim več ljudem pomagala pri reševanju njihovih težav s kožo oz. da bi z našimi izdelki ljudem še naprej pomagali do boljšega počutja.Kako je Covid pandemija vplivala na tvoje delo?

Zagotovo je prinesla neko novo negotovost, ki je nismo bili vajeni in nas prisilila v razmislek in hitre prilagoditve. Ker smo na posestvu malo odmaknjeni od mestnega vrveža in splošnega dogajanja, smo nadaljevali z delom in skrbeli, da se čim boljše zaščitimo pred okužbami. V preteklem letu smo precej razširili nasade, ogromno časa pa je bilo vloženega tudi v razvoj novih izdelkov, ki bodo postopoma prišli na police.

Comments


Ne spreglejte:

bottom of page