top of page

Sanjski moški je več kot samozadosten!

Načeloma nisem mislila, pa sem se odločila, da vseeno napišem teh par besed na temo resničnostnega šova Sanjski moški.Dajmo si priznati da je luštno pogledati šov, ki je nekoliko popestril naše dogajanje v času Co**d plandemije. Zaprti, željni dogajanja smo se zakadili pred male zaslone in se prepustili zgodbam o iskanju tiste “resnično televizijske” ljubezenske sage. Naj vam že na uvodu povem, da se iz tovrstnih šovov redko izcimi prava ljubezen. No izjema sta Arhurt Green in Matilda iz prve sezone Sanjskega moškega Nova Zelandija. Prvi tamkajšnji Sanjski moški si je izbral svojo Matildo v šovu in danes pričakujeta že drugi naraščaj. Naslednji šovi niso obrodili toliko sadov.


Pri nas je takrat Sanjski moški Damir našel Natašo. Se ju še spomnite? Televizijska ekipa je imela kar nekaj dela, da so prekrivali njuno ljubezen do konca predvajanja šova. Prav luštna sta bila in skupaj plula 2-3 leta. Ne me držat za besedo glede let pa kljub vsemu jima je uspelo. Naj vam obrazložim kako to sploh poteka in zakaj je tako težko najti partnerja v takšnem šovu...

Dogajanje in snemanje je precej strnjeno. V dveh mesecih od začetka predvajanja do konca je v nekaj tednih posneto praktično skoraj vse. Razen zadnje ceremonije vrtnic. Tistega zaključnega trenutka. Vsaj pri meni je bilo tako. Snemalni dnevi so res naporni, sploh za glavnega akterja. Jaz sem na enih od snemanj doživela tudi kolaps od utrujenosti in se enega skupinskega zmenka nisem udeležila. (Fantje so se takrat odpravili na izlet z ribiško ladjo v Izoli). Strnjeno dogajanje, stres in napete situacije pripeljejo do tega, da iz ljudi pobegnejo tudi vse “skrite plati” osebnosti. Frustracije pri ženskah pa so lahko še toliko hujše. Zato pa je dogajanje v Sanjskem moškem toliko bolj zanimivo. O dekletih bom še spregovorila v nadaljevanju. Težko tudi najdeš tiste intimne trenutke, da brez "kamer" spoznaš osebo, ki se skriva na drugi strani. In te plati se kažejo tudi v teh tednih, ko sprmeljamo na televiziji Gregorja. Predvsem pa so te dni vroče teme, ki se jih bom spodaj dotaknila.


Te dni teče zanimiva debata o sanjskosti, ki je nastala po vožnji in intervjuju, ki ga je imel Gregor s Katko Bogataj. Video TUKAJ

Prav njej je na vprašanje ali je našel svojo “sanjsko v šovu” odgovoril ali misli, da je bilo v šovu sploh kakšno sanjsko dekle…


Malo ironično, zaničljivo in posmahovalno je tole zvenelo. In tukaj se moram postaviti na stran deklet.

Že v času mojega šova, davnega leta 2005 (Mislim, da je bil takrat naš Sansjki moški Gregor star dobrih 15 let) so me številni ogovarjali o tej sanjskosti. Kdo in kakšna je sanjska ženska, sanjski moški… Sanjski partner, sanjska žena… sanjski otrok.


Gregor – naj ti objasnim manire, ki bi jih pripisala “Sanjskemu moškemu”

Sama sem vedno govorila, da se v vsakem od nas skriva “sanjski moški in sanjska ženska”. Predvsem partnerju, ki si ga izbere. Vsako dekle v šovu je in bo sanjsko dekle za tistega - tisto, ki jo bo ljubil. A ni tako?

Vsako dekle, ki se je prijavilo v šov, v katerem nekdo dobi naziv Sanjski si zasluži, da se obravnava s spoštovanjem. Da jo moški postavi na piedestal. Gregor je še premlad, nezrel, čeprav je dopolnil 31 let. Morda bo znal ceniti žensko, ko bo v letih mojega moža. Ko se bo naučil, kaj pomeni da žensko razvajaš, jo ceniš, ji daš priložnosti in jo podpiraš. Pri njemu pa se vidi, da ga razdajajo hormoni. Zelo lepo mu tečejo besede teorije (sploh, ko poudarja, kako zelo si želi družine, ljubezni ipd), ko pa preidemo v prakso, pa mu tole precej šepa. Vidi se, da je mladenič željčen zabav, avantur in pozornosti. Konec koncev mora zdivjati…


In posledično so iz hiše “letele” ženske, ki so temu primerno veliko bolj zrele kot je sam. Tukaj bom danes izpostavila Mary. Dekle, ženska, ki mi je všeč. Zelo. Pa čeprav so jo znaznomovale kritike njene “hladne”, vzvišene narave.

Pa če dovolite bom še jaz podala svoje menenje. Mary ni hladna, Mary je ženska, ki je pri svojih 34 letih prišla do točke, kjer ve kaj si želi in kaj ne. Vsekakor pa ni ena tistih, ki bi se v šovu Gregorju obešala za vrat in rinila v njega. Je ženska, ki bi jo moral osvojiti on, ne ona njega. In prav je tako. Halo? Kam smo pa prišli? Saj so moški tisti, ki bi se morali izkazati pri osvajanju ženskih src. Ampak to je zagotovo že debata za naslednji blog.

Pa zdaj boste rekli in me vprašali, zakaj se je Mary sploh prijavila v šov? Ne glede ali je bila njena želja, vsako dekle ki se je prijavilo v to sago si zasluži, da se tudi Sanjski moški potrudi zanje. Gregor pa samo čaka… kaj čaka? Da mu bodo dvorile, se “metale” na kolena in prosile? Mery ne spada v to kategorijo. In prav je da ne. Ker bi s tem razvrednostila svoj status. Jaz jo vidim kot žensko, ki potrebuje zrelega moškega, ki jo bo nosil po rokah. Ki ji bo pokazal kaj je pravi moški v njenem življenju.Mery je odločna in prav je, da se ni na zmenku z Gregorjem brezvestno predala izkazovanju pretirane naklonjenosti obnašanja neke brezglave najstnice (kot smo to že videli pri nekaterih kandidatkah). Čeprav je morda to pričakoval? Izločil jo je (ali pa bi rekli, izločili so jo), ker je “hladna”. Če mene vprašate, je njeno obnašanje bilo veliko bolj zrelo, kot od marsikaterega drugega dekleta. Kar je seveda pogojeno tudi z izkušnjami in njenimi leti. Če mene vprašate je tudi veliko bolj zrela od našega Gregorja.


In da povzamem moje ugotovitve: draga Mary ne poznam te in upam, da se osebno kdaj ponudi priložnost, da poklepetave. Zaslužiš ši moškega, ki ti bo prinesel v življenje vse to, kar iščeš. In verjamem, da ko bo prišel čas, boš to tudi našla.


No pa da se dotaknem še ene zadeve, o kateri se v teh dnevih piše in govori.

Blokiranje na družabnih omrežjih. Sanjski Gregor je namreč, če še ne veste, nekatera dekleta blokiral, čeprav so uradno še v “šovu”.Spor ali “blokada” (kaj si nor kam smo prišli, da se pogovarjamo o tem, koga si blokiral na družabnih omrežjih in koga ne), se je začela z Ano Pusovnik. Sledili sta blokadi Pie Gavrič in Mary. Kolikor sem spremljala debato z Ano bi se naj šlo za goloto in portalom OF, kjer Ana predstavlja svoje fotografije. Tukaj se strinjam z njo, to je njena stvar in prav je, da ga je povprašala, kako gleda sam na to, glede na to da se tudi sam predstavlja z goloto širni publiki.


In potem še Pia in Mary. Res je to otročje. Jaz sem s fanti iz šova (takrat ni bilo Instagrama, da bi koga blokirala in ni bilo niti potrebe (smeh), ostala v dobrih odnosih. Z nekaterimi smo stkali tudi prijateljske vezi, ki trajajo še danes. In ja, smo tudi prijatelji na FB in IG ;)


Morda pa današnja mladina (moram tako napisati, saj so vsi precej mlajši od mene) ne pozna normalnega načina komunikacije in se svet zanj odvija z izkazovanjem pozornosti preko družbenih omrežij. Kakor koli, se veselim nadaljnih epizod in seveda zaključka te sanjske sage.


Pa do prihodnjič, če me Gregor ne blokira. ;)


Foto: Arhiv POP TV in osebni arhiv
Comments


Ne spreglejte:

bottom of page