top of page

Naj se vrnejo pisani nasmehi! - Dobrodelni z Jolly

Kadar gre za otroke sem vedno v prvi vrsti!

Kako to mislim? Ne morem reči ne, ko jim je treba pomagati ali prisluhniti želji po pomoči.


Naj pisanje začnem z zgodbo, ki se me je zelo dotaknila. Seveda se me dotakne vse, kar je povezano z mojo hčerko Kiano. Kot starš čutiš odgovornost in nepredstavljivo ljubezen do otroka. In spomnim se, kot da je bilo včeraj (pa čeprav zdaj mineva dobra tri leta), ko je Kiana padla na domačem dvorišču in si zlomila komolec. Takrat so naju sprejeli v UKC Maribor in kalvarija z njenim komolcem še danes ni zaključena. Ampak, da preidem na bistvo. Kiana je bila sprejeta na otroški oddelek kirurgije, kjer so zelo dobro poskrbeli zanjo. Ker je bila stara tri leta, sem jo lahko tudi sama spremljala in bila z njo v sobici. Priznam, ni bilo prijetno, predvsem zato, ker ti je hudo zaradi otroka. Ker bi to mu vso to bolečino odvzel in jo prenesel nase. A ne moreš. Čisto nič ni v tvojih rokah. Takrat so dnevi minevali in s Kiano sva se poskušali zamotiti na več različnih načinov. Na hodniku je bilo nekaj igračk, sestavljank in kock, ki sva jih obrnili po dolgem in po čez. Kiana mi je takrat rekla, da ko pride domov bo poiskala igračke, ki jih ne potrebuje in jih odnesla v bolnico za otroke, da jim ne bo dolgčas. In ko sva resnično zbrali dve veliki vreči, je prišla pandemija. Izvedela sem, da na oddelku otroške kirurgije ne smejo držati igrač zaradi prenosa virusa. Kar mi je bilo po vsem razumljivo, a vseeno mi je bilo hudo za vse otroke, ki tam ležijo in si ne morejo krajšati časa. Po pogovoru z osebjem iz UKC-ja se mi je porodila ideja, kako bi lahko kljub vsemu razveselili otroke. Vsaj s kakšno pobarvanko ali barvicami.


Ker že nekaj let tesno sodelujem s podjetjem Jolly (saj poznate njihove res kultne in kvalitetne barvice? Nekaj o njih sem že pisala na svojem blogu TUKAJ), sem se takoj obrnila na njih. Skupaj z njimi smo razveselili že številne otroke. Zadnja naša skupna večja akcija je bila, ko smo njihove barvice podarili OS Gustava Šiliha iz Maribora.


In če se vrnem nazaj na moje pisanje. Pri Jolly-ju radi prisluhnejo in se odzovejo akcijam, kjer lahko razveseliljo otroške obraze. In tako sem jim predstavila situacijo na otroški kururgijo v UKC MB.

Njihove promocijske pobarvanke, ki so tako ljubke za krajšanje prostega časa in njihovi kompletki majhnih barvic bi bili pravšnji. To pa zato, ker bi jih vsak otrok po uporabi lahko odnesel domov. S tem bi preprečili souporabo z drugimi otroci in ob darilcu teh čudovitih barvic bi si otroci krajšali čas.


Pri Jolly so mi tako res prisluhnili in hitro smo izpeljali akcijo. Pripravili so mi več sto kompletkov barvic in pobarvank, nekaj kompletov njihovih tempera barvic in flumastrov za tiste otroke, ki so na pediatriji dlje časa.

S predstavnikom Jolly-a Nejcem Slokanom sva tako obiskala oddelek otroške kirurgije UKC Maribor in jim predala ves material. Še večje presenečenje, ki pa so ga pri Jollyju pripravljeni izpeljati pa je to, da bi na oddelku otroške kirurgije posebej uredili stiliziran igralni kotiček, kjer bi otroci lahko risali, pisali in ustvarjali na prav posebnih tablah na stenah. Seveda korak za korakom skupaj strmimo k temu, da se bodo naši malčki počutili bolje. Tega se zavedam tudi sama, saj naju s Kiano čaka ponoven obisk kirurgije (zaradi ponovne operacije njenega komolca).O znamki JOLLY

Brevillier Urban & Sachs je specializirano izključno za pisala s sedežem v Grazu. Danes je eno vodilnih podjetij, ki raste z otroci in z vsemi, ki obožujejo umetnost. Pod njihovim okriljem so tako znamke Ceracolor, Jolly in Sax. Jolly je zagotovo najbolj prepoznavna znamka za otroke in je priljubljena pri številnih šolarjih in se predaja iz generacije v generacije. Tudi pri nas v Sloveniji. Velika izbira artiklov nudi otroškemu ustvarjanju neomejene možnosti. Od pisal do vodenih barvic, svinčnikov in drugih produktov, ki nosijo oznako prave kvalitete.

Comments


Ne spreglejte:

bottom of page