Pri ustvarjanju kulinaričnih dobrot izbiram lokalne sestavine. Imam to srečo, da nam številni kmetje v oljarno pripeljejo domače pridelke. Moja mami pa ima tudi sama velik vrt, ki kar kliče po rabutanju domače zelenjave. Veliko jedi kombiniram z našim bučnim oljem Kocbek in okusi so božanski. Ste poskusili pokapljati bučno olje na takšno paštico? Ali rižoto? Za danes sem pripravila raviole s suhim paradižnikom
RAVIOLI na motovilčevi posteljici
Sestavine:
Suh paradižnik
Češnjev paradižnik
Ravioli (250g)
Mozzarella v kroglicah
Motovilec
Česen
sol
nariban parmezan (ali parmezan v lističih)
Bučno olje Kocbek
Najprej skuhamo raviole, nato na olju oljne ogrščice popečemo suh paradižnik, in česen ter ko lepo zadiši dodamo še narezan češnjev paradižnik. Vse skupaj začinimo s soljo in dodamo kuhane raviole. Čisto na koncu v vročo ponev s testeninami vržemo še mozzarello, da se le malo ogreje (in ne stopi).
Nato na krožniku pripravimo motovilec in razporedimo raviole s paradižnikom. Nato prelijemo vse skupaj z nekaj kapljic bučnega olja in dodamo še nariban parmezan.
Comments