top of page

Knjižna polička - Raztrgajmo nebo

Priljubljeni italijanski pisatelj Paolo Giordano je v tej nepozabni zgodbi o preizkušnjah, na katerih se ob človekovem večnem iskanju smisla znajdeta prijateljstvo in ljubezen, ponovil magijo prvenca Samotnost praštevil.

urednica Darja Marinšek

V središču obsežnega bildungsromana so štirje glavni junaki, ki se prvič srečajo še kot najstniki. Teresa na obisku pri babici na jugu Italije, v Apuliji, spozna tri fante njenih let, ki živijo na sosednji kmetiji. Premišljeni Nicolo, zadržani Tommas in skrivnostni Bern, bratje po duši, jo povlečejo v svoj svet, za Tereso tako čaroben in vznemirljiv, stkan iz drugačnih verovanj, spoštovanja zemlje in večnega prijateljstva. Med njimi se spletejo globoke vezi., ki jih bodo za vselej zaznamovale. V naslednjih dvajsetih letih, ko se njihove poti večkrat razidejo in znova združijo, sta prijateljstvo in ljubezen stalno na preizkušnji, vse do osupljivega konca.

Paolo Giordano (1982), italijanski pisatelj in doktor fizike, je slovenskim bralcem že dobro znan. V letošnjem marcu je v Italiji in številnih drugih državah, tudi v Sloveniji, izšlo njegovo delo V času epidemije. S svojimi razmišljanji o epidemiji in njenih posledicah je vzbudil veliko zanimanja. Sicer pa je tako pri kritikih kot bralcih velik uspeh dosegel s svojimi romani. Že njegov prvenec Samotnost praštevil mu je prinesel obe najpomembnejši italijanski nagradi, strego in campiello, prodan je bil v več kot milijon izvodih. Sledila sta romana Človeško telo ter Črnina in srebro, zdaj pa je pred nami njegov četrti in v mnogih pogledih najambicioznejši roman Raztrgajmo nebo.


Izid knjige sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji.

Comments


Ne spreglejte:

bottom of page