top of page

Čudežne testenine - recept za dober obrok!

Čudežne testenine? Ja res so!

Mnogi jih ne poznajo, jaz pa jih v svoji kuhi uporabljam že dobro leto dni in sem nad njimi navdušena. Z možem sva ljubiltelja dobre in tudi zdrave prehrane in na jedilniku so se pri nama znašle tudi čudežne testenine.

V družbi Ostri rob in Esen Woodcraft

Jaz sem nad njimi res navdušena, še posebej, ker sva pri prehranjevanju izločila OH in ker sem sama velik oboževalec testenin na 1001 in en način. Nadomestila pa nisem imela dokler nisem spoznala teh čudežnih tesetnin, ki imajo visoko vsebnost vlaknin, le 4 kalorije in 0 ogljikovih hidratov. Čudežne testenine so popolnoma brez okusa. Zaradi svoje transparentne sestave vsrkajo okuse in arome omak in živil s katerimi jih pripravite. Končno si lahko privoščim okusen, a hkrati zdrav obrok. Hitro in enostavno.

In da jih še predstavim:

O Čudežnih testeninah NARAVNO IN ZDRAVO Čudežne testenine oz shirtaki testenine so popolnoma naraven proizvod, narejen iz korenine znane azijske rastline Amorphophallus konjac, katere zdravilne učinke poznajo na Japonskem in Kitajskem že več kot 2000 let. Imajo visoko vsebnost vlaknin, ki so sestavni del vsakega programa za izgubljanje telesne teže, saj podaljšajo občutek sitosti, z njihovo pomočjo pa v svoje telo absorbirate bistveno več bogatih hranljivih snovi iz hrane, ki jo uživate z njimi kot običajno.

VISOKA VSEBNOST VLAKNIN Imajo visoko vsebnost vlaknin, ki so sestavni del vsakega programa za izgubljanje telesne teže, saj podaljšajo občutek sitosti, z njihovo pomočjo pa v svoje telo absorbirate bistveno več bogatih hranljivih snovi iz hrane, ki jo uživate z njimi kot običajno.

PRIMERJAVA VREDNOSTI RAZLIČNIH TESTENIN/100g

Klasične testenine 358 kalorij in 78 ogljikovih hidratov Riževe testenine 364 kalorij in 83 ogljikovih hidratov Polnozrnate testenine 317 kalorij in 57 ogljikovih hidratov Čudežne testenine 4 kalorije in 0 ogljikovih hidratov

Več o njih pa najdete TUKAJ!

MOJ RECEPT

BUČKINE ČUDEŽNE TESTENINE S PIŠČANCEM

Sestavine:

 • Ena večja ali dve manjši bučki (jaz vzmamem najraje cukini)

 • En korenček

 • Čebula ali por (je zelo dobra kombinacija)

 • 3-4 češnjeve paradižnike

 • En strok česna

 • Piščanec (mini fileji)

 • 2 trikotni Zdenka sir (lahko tudi drugi, samo da je ta v kockicah)

 • Sladka smetana (za kuhanje) 250 ml

 • Začimbe (sol, poper) po okusu

 • Hladnostiskano olje oljne ogrščice

 • Tri velike žlice dobrega belega vina ;) (jaz si nato kozarec nalijem še za k večerji – ali kosilu) ;)

Brez Kocbeka pač ne gre! Poskusite!

Priprava:

 1. Bučki olupimo in jih narečemo na majhne kocke

 2. Češnjev paradižnik narežem na pol

 3. čebulo narežemo na majhne kocke (ali kolobarje če vzamete por)

 4. korenček nastrgam na lupilec - na tanke trakce

 5. česen olupim

 6. piščančji file narežem na majhne košče

 7. Segrejemo ponev in dodamo hladno stiskano olje oljne ogrščice. Ko je olje toplo (pazimo, da se iz njega ne skadi, ker mu s tem uničimo vse dobre lastnosti, ki ga ima olje) popražimo por (ali čebulo) in dodamo narezane bučke. Vse skupaj premešamo in pokrijemo s pokrovom, da se zelenjava malo poduši. Po nekaj minutah dodamo še nastrgan korenček in stisnemo česen za okus ter dodamo ostale začimbe. Sama dodam nato še na majhne koščke narezan piščančji file in premešam, da se meso popeče in zmehča, ter na koncu dodam še češnjev paradižnik.

 8. Nato pokrijemo in še malo podušimo. Pomembno je, da se bučke lepo zmehčajo.

 9. Vse skupaj prelijem s sladko smetano za kuhanje (ali če delamo nekoliko bolj dietno verzijo prelijem z vodo ter dodam dva Zdenka sirčka, ki ju mešam da se stopita in dodam še dve žlici vina. Predvsem po okusu.

 10. Nato v ponev dodam še kuhane testenine in vse skupaj premešam, da se testenine lepo napijejo omake.

 11. Ko je vse skupaj pripravljeno postrežem na krožniku in pokapljam z bučnim oljem.

Priprava čudežnih testenin:

 1. Testenine sprerete z vodo in jih dodate v vrelo vodo.

 2. Kuhate jih 3 minute in jih nato odcedite in dodate - zmešate k omaki.

PS:

Mnoge morda sprva zmoti njihov vonj ampak, ko boste odprli vrečko, jih splahnite pod vodo, skuhajte in dodajte v omako. Vonj popolnoma izgine. Mene osebno sploh več ne moti.

PA DOBER TEK!

Comments


Ne spreglejte:

bottom of page