top of page

Majhni triki za prijetno kopanje dojenčka

Po poletnih vodnih pustolovščinah v naravi je jeseni čas za brezskrbno zabavo v kopalni kadi. Da bo dogodivščina popolna, moramo poskrbeti, da se bo dojenček dobro počutil. Vsi poznamo pekoč in dražeč občutek, ko šampon zaide v oči. Zagotovo ne želimo, da bi naš dojenček doživel to neprijetno izkušnjo. Umivanje je lahko tudi za naš mali zaklad prijetno, brez solz in alergij z NIVEA BABY šamponom in kopeljo za dojenčke Head to Toe.


Majhni triki za prijetno kopanje

Umivanje in kopanje dojenčka je ključni del nege. Toda marsikateri škratek v kopanju ne uživa preveč. S pravilno pripravo na kopanje, izbiro prave kozmetike in z majhnimi triki je lahko kopanje prijetna dogodivščina tako za starše kot tudi za otroka.

Pred kopanjem preverite temperaturo vode, ki naj bo le za kakšno stopinjo toplejša od dojenčkove telesne temperature. V kopel dodajte 2–3 brizge izdelka NIVEA BABY šampona in kopeli Head to Toe ter umijte lase in kožo dojenčka z mehko, namočeno krpo za umivanje. Pri roki imejte vrč tople vode, s katerim mu boste lažje sprali lase ali negovalno sredstvo. Če bi postal dojenček nemiren, ga nežno poljubite na čelo, vaša bližina in dotik ga bosta umirila. Za prijetnejše vzdušje lahko poskrbite tudi z igračkami, umirjeno glasbo ali dojenčku kaj lepega med kopeljo zapojete kar sami. Kopel naj ne bo predolga, saj lahko to izsuši dojenčkovo kožo. Kljub splošnemu prepričanju dojenčkov ni treba kopati vsak dan. Dva- do trikrat tedensko je povsem dovolj


Blagodejni učinek kamilice

Koža dojenčka je veliko bolj občutljiva kot koža odraslih, zato je pomembno, da izberete izdelke, ki ne dražijo kože. NIVEA BABY šampon in kopel za dojenčke Head to Toe vsebuje blago formulo s kamilico, ki pomirja dojenčkovo kožo in pomaga pri preprečevanju draženja. Razvit je bil v sodelovanju z dermatologi in pediatri posebej za občutljive oči dojenčkov. Na koži in laseh pusti občutek čistoče, mehkobe in gladkosti, a je hkrati ne izsušuje. NIVEA BABY šampon in kopel za dojenčke Head to Toe ima koži prijazno pH-vrednost, ne vsebuje parabenov, mil, alkohola in barvil, kar pomeni manjše tveganje za pojav alergij. Vaš dojenček bo nad kopanjem navdušen in čist od glave do pet, lasje bodo mehki in dišeči ter očke brez solzic.

NOVO: NIVEA BABY vlažilni losjon za dojenčke z izvlečkom aloe vere

Po kopeli dojenčku in njegovi občutljivi koži prija nežna in blaga nega. Novi NIVEA BABY vlažilni losjon učinkovito pomirja in ščiti občutljivo dojenčkovo kožo ter jo naredi mehko in negovano že od prvega dne. Blaga formula vsebuje izvleček aloe vere in druge skrbno izbrane sestavine, ki poskrbijo za zdrav videz malčkove kože. Losjon se hitro vpije, zagotavlja dolgotrajno vlago in zmanjšuje tveganje za pojav alergij.


Zdaj pa je res čas za uspavanko in spanje. Po takšni kopeli bo dojenčka veliko lažje ponesti v miren spanec.


NIVEA BABY šampon in kopel za dojenčke Head to Toe vsebuje blago formulo s kamilico, ki ne vsebuje mil, pomirja dojenčkovo kožo in pomaga pri preprečevanju draženja. Zasnovana je bila posebej za občutljive oči dojenčkov. Na koži in laseh pusti občutek čistoče, mehkobe in gladkosti, a hkrati kože ne izsušuje. Ima koži prijazno pH-vrednost.


NIVEA BABY vlažilni losjon učinkovito pomirja in ščiti občutljivo dojenčkovo kožo ter jo naredi mehko in negovano že od prvega dne. Blaga formula vsebuje izvleček aloe vere in druge skrbno izbrane sestavine, ki poskrbijo za zdrav videz malčkove kože. Losjon se hitro vpije in koži zagotavlja dolgotrajno vlago. Razvit je bil v sodelovanjuz dermatologi in pediatri. Klinično in dermatološko je dokazano, da koža izdelek dobro prenaša. Losjon je hipoalergenski izdelek, zmanjšuje tveganje za pojav alergij.


Ne spreglejte:

bottom of page