top of page

Pomursko podjetje leta!

Oljarna KOCBEK, prejela naziv Pomursko podjetje leta 2018 po mnenju bralcev!

Murska Sobota, 19.11.2019

Tednik Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica sta na svečani prireditvi v Gledališču Park razglasila najboljša pomurska podjetja v letu 2018.

Organizatorji akcije so tretje leto zapored predstavili najuspešnejša podjetja, ki si svoj kruh ustvarjajo na regijski, nacionalni in tudi svetovni ravni. Izbor in podelitev priznanj najuspešnejšim pomurskim podjetjem izpostavljata dobra podjetja in dajeta podjetniški naravnanosti v regiji spodbudo za naprej. Na prireditvi je bil kot slavnostni govornik slovenski premier Marjan Šarec.


Potekala je tudi okrogla miza na temo Razvojne priložnosti pomurske regije. Vestnikov novinar Timotej Milanov je z ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandro Pivec, ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom, ustanoviteljem in direktorjem Podjetniškega centra Pegasus Robertom Ličnom ter Petrom Podlunškom, generalnim direktorjem podjetja Medicop, spregovoril o koriščenju naravnih virov v Pomurju, o gospodarsko-političnih temah v regiji ter o kmetijstvu in turizmu.


Govorca na prireditvi sta bila tudi Adriana Gašpar, direktorica Podjetja za informiranje, in Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice. Oba sta izpostavila dejstvo, da v Pomurju obstajajo uspešne podjetniške zgodbe, ki dokazujejo, da tukaj znamo in zmoremo.


Pomursko podjetje leta 2018 po izboru bralk in bralcev Vestnika je med nominiranci: podjetjem Virs, Medicop, Transport Rojko, Dengrad in Rosenbauer postala Oljarna Kocbek, ki letos obeležuje 90.obletnico delovanja.


Gorazd Kocbek, kot predstavnik tretje generacije, danes uspešno gradi zgodbo bučnega olja. Strast, tradicija in ljubezen do “zelenega zlata”, kot radi pojmujejo njihovo bučno olje, je pustila pečat tudi pri bralcih, ki so oljarno Kocbek nagradili s posebnim priznanjem.

“To ni naše delo, to je naš način življenja,” je ob prejemu nagrade povedal Gorazd Kocbek.

“Konkurenca je bila močna in bučno olje je izdelek, ki ga mi poznamo, marsikdo pa ne. Ampak je zagotovo izdelek, na katerega smo izjemno ponosni.” Gorazd nadaljuje druinsko tradicijo, ki jo začel njegov ded in nadaljeval njegov oče.


“Po letošnji poplavi, ki je prizadela našo oljarno smo začeli z veliko investicijo obnove. Ne gradimo industrije, amapk bomo ohranili ta način dela, kot ga je začel moj dedek pred devetdesetimi leti. Še danes delamo z njegovimi stroji in to bomo ogranili za vedno. Naše izdelke s ponosom predstavljam po vsem svetu kamor potujem, kamor ponašam bučno olje. Moje mnenje je, da je meja le nebo in s tem prepričanjem bom nadaljeval. Zato hvala vsem, ki ste nam zaupali to nagrado. Hvala vsem, ki ste nas podprli in vsem, ki verjamete v našo zgodbo!”

Dogodek v Gledališču Park je povezovala Mojca Pehant, za popestritev večera pa je poskrbela glasbena skupina Noreia.


Pomurska podjetja leta 2018 so:

Mikro podjetje: Snopje d.o.o., ki se ukvarja z gradnjo hiš z naravnimi materiali

Malo podejtej: Virs d.o.o., izdelovalec robotov in avtomatov za varjenje

Srenje podjetje: Rosenbauer d.o.o., rtoizvajalec gasilske tehnologije

Veliko podjetje: Elrad International d.o.o., proizvajalec elektronskih sklopk

Naj zaposlovalec: Gradbeno podjetje Pomgrad

Naj podjetje po mnenju bralcev Vestnika: Oljarna Kocbek


Fotografije: Aleš Cipot

Ne spreglejte:

bottom of page