top of page

Mesto prevar osvaja Slovenijo

MESTO PREVAR JE LAHKO VSAKO SLOVENSKO MESTO


Te dni sem javnosti predstavila svoj prvi roman – ljubeznesko kriminalko Mesto prevar, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga in izid knjige pospremila s številnimi dogodki, na katerih sem predstavila celotno ekipo in zgodbo glavne junakine Emilje, ki že postaja ljubljenka bralk in bralcev.


Po uspešni predstavitvi romana, ki ga se je zgodila v Mariboru pred začetkom poletja, sem z ostalimi bralci svojo izkušnjo s pisanjem knjige delila tudi po drugih večjih mestih. Po Mariboru sem Mesto predstavila še v knjigarni Konzorcij v Ljubljani in v knjigarni Mladinske knjige v Izoli.


“Pisanje je nekaj, kar počnem že vrsto let in vedno sem imela željo, da napišem svojo knjigo. Po udeležbi v resničnostnem šovu leta 2005 so me številni nagovarjali, da bi napisala svojo knjigo, v kateri bi podala svoje izkušnje z nastopom na televiziji in se dotaknila tudi mojega življenja. Po nekaj straneh sem ugotovila, da me tovrstno pisanje tega žanra ne izpolnjuje. Da ne želim biti še ena od slovenskih estradnic, ki bi imele svojo »avtobiografijo«. Nato me je odneslo drugam in zajadrala sem v prve vrstice fikcijskega romana. Prve vrstice so tako nastale pred več kot desetimi leti z začetno ljubezensko zgodbo in se končale nedavno, z napeto kriminalko,” je na predstavitvi zaupala Miša, ki je knjigo predstavila v družbi stand up komičarke Martine Ipša.

Video napovednik knjige

Na samih predstavitvah pa so si obiskovalci lahko ogledali tudi prav poseben video napovednik, ki ga je avtorica ustvarila, da bi z njim nagovorila tudi bralce, ki so vešči sprmeljanja internetnih vsebin.

Filmček v katerem je glavno vlogo odigrala Tina Gaber ima tudi naslovno pesem The one to blame (is it me), ki jo je uglasbil Domen Kumer, besedilo zanj je spisala Mišina prijateljica Tina Yildirim (ki živi na Švedskem in je v preteklosti spisala že številne znan pesmi), glas zanjo pa je dala odlična vokalistka Kim Begovič. Odlična ekipa je poskrbela, da je tudi glasbena podlaga nekaj izjemnega.



Promocije knjige so se odzvali tudi številni Mišini prijatelji in znane osebnosti iz medijskega sveta.

Med njimi smo opazili Tilena Lotriča, pevca iz šova SIT, plesalko pova Zvezde plešejo Gordano Granodšek Whiddon in Martino Plohl, Miss Slovenije Tadejo Ternar in Mašo Merc, pevko Ano Vurcer (Učiteljice), Domen Kumer, Frenk Nova, Tina Gaber, plesalec in koreograf Sebastian, radijski moderator Štefko Bratkovič in številni drugi.

Mihaela Margan Kocbek: MESTO PREVAR

Izdala Mladinska knjiga, urednica Urška Kaloper, 320 strani, cena žepne izdaje: 19,99 EUR

Kriminalka slovenske avtorice tudi v žepni izdaji!

Emilija je predstavnica službe za stike z javnostmi na policijski postaji Lanzetova, a hrepeni po delu na terenu. Namesto da bi preživela miren konec tedna s prijateljicami, se zaplete s sodelavcem Gregom in vključi v veliko preiskavo ugrabitve županovega sina. Sledi vodijo globoko v mestno podzemlje in razkrijejo spletke ter prevare, v katere so vpleteni najpomembnejši mestni veljaki. V vse skupaj se vmeša še policijska načelnica, ki se ne more sprijazniti, da ji je mlajša sodelavka speljala ljubimca, in Em se mora pošteno potruditi, da bo rešila primer in tudi svojo glavo …


Mihaela Margan Kocbek deluje kot novinarka, organizatorka in voditeljica najrazličnejših dogodkov, ukvarja se tudi z marketingom. Vodi svoje podjetje, in čeprav je dejavna na najrazličnejših področjih, jo od vsega najbolj veseli pisanje. Mesto prevar je njen prvi roman, ki je na voljo tudi v žepni izdaji.

Ne spreglejte:

bottom of page