top of page

Kam z mulcem po Sloveniji

Kam z mulcem po Sloveniji. Izleti in doživetja za otroke vseh starosti.


Štiri mamice, prijateljice iz gimnazijskih let in vse strastne raziskovalke sveta, so začele pred leti na svojem blogu zbirati in zapisovati ideje, doživetja in vtise z družinskih pustolovščin od blizu in daleč.


Cica Gajić Grabovac, Iva Jarm, Tina Djinovski in Urša Marinko so s svojimi družinami prečesale tudi Slovenijo in tako se je z leti nabrala prava zakladnica idej za izlete. Njihovi preverjeni nasveti in namigi iz prve roke so zbrani v novem priročniku za aktivne družine Kam z mulcem po Sloveniji.


Priročnik Kam z mulcem po Sloveniji opisuje 62 izletov in doživetij za otroke vseh starosti, 10 ključnih nasvetov za kar se da sproščena potepanja, predloge za izlete v okolici in še spletne naslove, zemljevid in druge koristne informacije, ki nam pomagajo najti primerno dogodivščino. Več o knjigi in avtoricah.


Zgodba KAM Z MULCEM se je začela nekega poletnega dne pred petimi leti, ko smo avtorice v enem od ljubljanskih parkov posedale na kavi s svojimi prvorojenci in se spraševale, kje lahko najdemo ideje za izlete, doživetja in potovanja, da bo zabavno in sproščeno za vso družino, da bodo na voljo igrala, da bomo vsi čim več na svežem zraku ali pod igrivo streho, če bo dež, in da nam bo hkrati uspelo v miru spiti še kavo ali morda celo pojesti domače kosilo.


Družinsko raziskovanje bližnjih krajev in daljnih dežel je tako postalo naš način življenja. Všeč nam je, da so naša doživetja karseda raznovrstna in primerna za mulce vseh starosti, preskušamo bogato slovensko ponudbo pohodnih izletov, naravnih in umetnih kopališč, igralnic, restavracij in družinam prijaznih lokalov, različne športne dejavnosti, rade obiskujemo kulturne prireditve, muzeje, se udeležujemo najrazličnejših delavnic, pa vendar ugotavljamo, da moramo s svojimi mulci še toliko odkriti. Nekateri med njimi so v petih letih postali že osnovnošolci, z drugimi pa smo se spet znašle v obdobju nosilk, plenic in vozičkov. V naši prvi knjigi se z idejami omejimo na našo prelepo domovino in bogato ponudbo za otroke. Priročnik tako vsebuje opise 62 izletov in doživetij z otroki (in psi), ki nas popeljejo v vse slovenske regije. Gre za popoln družinski vodnik, ne glede na čas, ki vam je na voljo, vremenske razmere ali letni čas. Prepričane smo, da bo prav vsak med vami našel pravo idejo zase. Do marsikatere lokacije lahko dostopate tudi z vlakom, avtobusom, včasih celo peš.


Vsak opis je opremljen s seznamom ključnih informacij, ki so staršem v pomoč pri odločitvi, kam se odpraviti, z namigi, kaj na lokaciji doživeti, zakaj priporočamo izbrano destinacijo, ter seveda s fotografijami, ki vam bodo poskušale približati doživetje. Če iščete nove dogodivščine, bo ta zbirka izletov zagotovo vaš zvesti sopotnik na poti, v previjalni torbi ali otroškem nahrbtniku. S tem vas želimo, dragi starši, spodbuditi, da bi se z otroki večkrat odpravili ven. Nič ne bo zanje boljša popotnica za življenje od doživetij v naravi, spoznavanja novih krajev, raznovrstnosti in drugačnosti. Verjamemo, da bodo vaši otroci, ko odrastejo, tudi zaradi vseh vaših skupnih popotovanj v življenju bolj odprti za novosti, spremembe, za nove ljudi ter za življenje v skladu z naravo.


Staršem pa nam doživetja z otroki razkrivajo nov, drugačen pogled na svet okoli nas. Z njimi postanemo pozornejši na več stvari hkrati: iščemo, kaj bi jim lahko pokazali, kaj bi lahko bilo zanje zanimivo, pozornejši smo na lokalne posebnosti, od hrane do naravnih lepot, in tako tudi sami doživimo in spoznamo več ter se ob tem nenehno učimo.
Ne spreglejte:

bottom of page