top of page

Miša, tvoja knjiga ni za tipe!!!

Poletje je minilo in z njim smo vstopili v nekoliko hladnejše obdobje, ko se bo znova prijalo pokriti z oddejo ter prebrati kakšno dobro knjigo. Mesto prevar se je z odzivi vrnilo k meni in presenečena sem bila, ko sem prejela prav posebno sporočilo:

Miša, tvoja knjiga ni za tipe!!!

Sprva sem pazljivo podrsala po zaslonu in odprla sporočilo, ki pa me je… kot se je nato izkazalo, pošteno nasmejalo.

In res, poslal mi ga je prijatelj Aleš (ki je poskrbel tudi za naslovno fotografijo knjige).

Bil je eden od moških bralcev, ki so mi poslali svoje utrinke ob branju knjige. Prejla pa sem fotografije knjige iz Maldivov in z navdušenjem podprla idejo, bo Mesto prevar ostalo na enem od rajskih otokov, saj jih bojda obišče veliko Slovencev in tako jim bo roman več kot dobrodošel za krajšanje počitnic. Skratka, da se vrnem nazaj k sporočilu: točno tako je pisalo:

“Do zdaj vem nekaj. Tvoja knjiga ni za tipe. Vsaj ne za na plažo. Razen, če radi ležijo na trebuhu.”

Hm, po mojem odgovoru, da ni toliko vročih prizorov, dobim sledeč odgovor:

“Ja no… sem že parkrat rotiral!”

In znova sem se nasmejala. Še en zanimiv odziv je prišel in sicer od Božota:

“Miša, nimam te več rad in to ni fer… Prvič v življenju sem kupil knjigo, ki sem jo prebral v ENEM dnevu!!! Zdaj pa, če ne boš hitro napisala nadaljevanja, bom uresničil zgornjo napoved. Skratka, uspelo ti je, kar vsaj pri meni, ni uspelo niti Agathie Christie. Čestitam. PS: Celo mojo ženko sem cel dan zapostavljal!”

In tale, ki je prišla od znanega plesalca, koreografa Sebastiana, ki ga tudi zelo cenim.

“Tako knjiga prebrana v enem dnevu in pol. Kot redni bralec kriminalk Chrisa Carterja in podobnih avtorjev imam kar visoka pričakovanja in moram priznati: tole pa je HUDO dobro! Prijetno presenečen in zelo navdušen. Bravo in iskrene čestitke še enkrat!”

Prejela sem tudi kopico odzivov od bralk, ki so čez poletje prebirale Mesto prevar.

Jana je recimo zapisala: “Odlična knjiga, prebrana v enem kosu. Hvala možu za animacijo otrok, ker je nisem mogla odložiti!”

Martina pa tole: “Super knjiga in poletno branje. Res te potegne in ne moreš proč. Prav dolgčas mi je zdaj in prosim za nadaljevanje!”

Veliko takšnih odzivov sem prejela in dobila potrditev, da sem naredila zgodbo, ki te do konca drži pri zgodbi. To je bilo bistvo in šele zdaj, ko berem vse te odzive dejansko lahko dojemam da je temu res tako.

Zgdoba Mesta prevar bo nadaljevala svojo pot, zato se zdaj v jesenskem času odpravljam tudi na predstavitve po ostalih mestih. V Mariboru bomo 26.septembra v Mestni knjigarni predstavili knjigo, njeno vsebino in vse, ki so mi pri tem pomagali. V Ljubljani 1.oktorba in v Izoli 8.oktobra. Z mano se na mini knjižno turnejo podaja tudi stand up komičarka Martina Ipša, ki bo poskrbela, da bo vse še bolj sproščeno. V različnih mestih pa se mi bodo pridružili tudi moji prijatelji, znani obrazi s katerimi boste lahko poklepetali in izmenjali bralne izkušnje. Pogledali bomo video napovednik, poslušali pesem pevke Kim Begovič (ki jo je spisal Domen Kumer) in morda vam zaupam tudi, kaj več o sami zgodbi.

V Ljubljani bo znami še Tamara Fortuna, mamica, kuarica in blogerka, Tilen Lotrič, ki ste ga spoznali v šovu SIT in pevka Anabel. Svoj prihod je napovedal tudi radijski moderator Robert Roškar in Tina Gaber, ki bo z nami poklepetala o njenih izkušnjah z branjem in knjigami, Nika Kovač, avtorica Pogumnih punc... in seznam se iz dneva v dan daljša. Dolgčas nam zagotovo ne bo! Zato upam, da se vidimo!

Ne spreglejte:

bottom of page