top of page

Sonce, plaža in prosti čas!

Julij, končno, čas dopustov in oddiha. Po vsem, kar se je letos dogajalo je res zaslužen. Da pa bo moje poležavanje na plaži sproščujoče pa sem poskrbela z nekaterimi dodatki za na plažo.


1. KNJIGA (must have branje) letos na plaži je moj roman MESTO PREVAR, ki je izšel pri Mladinski knjigi. Napeta kriminalka, ki jo boste prebrale na mah!

2. KREMA ZA SONČENJE

3. OČALA

4. Še kakšna revija za sprostitev in sledenje aktualnih modnih trendov.

5. LABELLINO (Nov okus grenivke in marakuje)

Sama imam vsako leto težave s hiperpigmentacijo.

Mladostna, enakomerna in sijoča polt je eden ključnih znakov kože zdravega videza. Vendar pa sončna svetloba prav vsak dan vpliva na našo kožo: medtem ko je do določene mere dobra za naše zdravje, lahko čezmerna izpostavljenost povzroči tako kratkoročne kot dolgoročne poškodbe kože. Za preprečevanje sončnih opeklin, fotostaranja (prezgodnjega staranja kože zaradi sonca) in hiperpigmentacije je zato ključna ustrezna preventiva.

Sonce je najpomembnejši sprožilec hiperpigmentacije: obe vrsti UV-svetlobe (UVA/UVB) sprožita tvorbo melanina, naravnega rjavega barvila, ki daje barvo koži. Deluje kot naravna zaščita pred škodljivim UV-sevanjem, tako da absorbira energijo škodljivih UV-sončnih žarkov. Ta naravna reakcija zaščiti kožo, vendar če se ustvari preveč melanina, nastanejo vidni pigmentni madeži: te nepravilnosti na koži imenujemo tudi hiperpigmentacija. UVB-žarke poleg tega neposredno absorbira celična DNK, kar lahko vodi do kožnih bolezni, kot sta aktinična keratoza in kožni rak. UVA-žarki prodrejo v globlje plasti kože, kjer stimulirajo tvorbo prostih radikalov v koži, kar povzroči oksidativni stres. UVA-žarki so največkrat povezani s fotostaranjem.


Letos sem zato vzela s seboj na plažo Eucerin®Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+. Manjši faktor sploh ne uporabljam. (Sploh ne za obraz!)

Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ znamke Eucerin®predstavlja novo, izvrstno fotozaščitno rešitev z napredno spektralno tehnologijo, ki pomaga preprečiti poškodbe kože zaradi UV-sevanja in obremenitve, ki jih povzroča HEV-svetloba. Nova, patentirana aktivna sestavina Thiamidol®dodatno deluje proti hiperpigmentaciji prav tam, kjer se razvije. Če ga uporabljamo vsak dan, Pigment Control fluid za zaščito pred soncem ZF 50+ ščiti kožo pred poškodbami, obenem pa tudi zmanjša temne madeže in prepreči njihov ponovni nastanek. Formula je v obliki prijetnega fluida, ki ima lahko, nemastno in nelepljivo teksturo, primerno za uporabo pod ličili.


Aktivna sestavino Thiamidol® učinkuje proti hiperpigmentaciji prav tam, kjer se ta razvije, da zmanjša temne madeže in prepreči njihov ponovni nastanek: če ga uporabljamo vsak dan, je visoko učinkovita dermokozmetična učinkovina proti hiperpigmantaciji s klinično dokazanimi rezultati. Thiamidol®deluje neposredno na melanin v koži in posledično pomembno zmanjša vidno hiperpigmentacijo. Ekskluzivna sestavina Thiamidol®je bila daleč najučinovitejša izmed 50.000 snovi, ki jih je Beiersdorf preizkusil v desetih letih raziskav in razvoja. Eucerin®z njo postavlja novo merilo v boju proti hiperpigmentaciji – učinkovito in prijazno do kože.




Labellino – igrivi brat balzama Labello

Labellino balzami so v hipu osvojili ljubiteljice intenzivno negovanih ustnic. Kako tudi ne, ko pa je nanos balzama Labellino tako preprost – en sam poteg in ustnice so mehke in intenzivno navlažene. Bogato karitejevo maslo in formula z naravnim jojobinim oljem dolgotrajno razvaja suhe ustnice, jim podari nežen lesk in jih oskrbi z vlago.

Skok v trope z grenivko in marakujo

Labellino nam to poletje prinaša nov okus Labellino Grapefruit & Maracuja, ki te bo s svojim zapeljivim vonjem popeljal v tropske kraje.

Razvajaj svoje čute s čudovitim sladkim vonjem grenivke, ki daje občutek svežine in čistoče. Ta mladi križanec med pomarančo in pomelo velja za edinega med agrumi, ki je pripotoval v Evropo prek Azije po karavanskih poteh vse iz Srednje Amerike. Marakuja, hitro rastoča vzpenjavka, ki sodi med vrste trt, pa izvira iz toplejših krajev Južne Amerike. Njen lep okrogel ali ovalen plod očara s prijetnim aromatičnim vonjem s sadnim pridihom, ki nas ponese v poletne dni.

Ne spreglejte:

bottom of page