top of page

Sladka zavist napolnila SNG Maribor!

V Mariboru je v Kazinski dvorani potekal prav posebni modni spektakel “Invidia by DH Fashion” 'SLADKA ZAVIST NAPOLNILA SLOVENSKO NARODNO GLEDALIŠČE – POVPREČNOST JE PRECENJENA - DH FASHION', bi lahko začela z naslovom, ki obeta. In obetal je ves večer.


Foto: Borut Očko


Slovensko narodno gledališče Mariborje za en večer postalo prizorišče ekstravagantne modne revije modnega oblikovalca Davida Hojnika, ki ustvarja pod znamko DH FASHION. Ekskluzivno zastavljen dogodekna svetovnem nivoju, a s pristno toplino, srčnostjo in iskrenostjo. Polna Kazinska dvorana je že z vstopom ponudila nenavadno modno pisto, sestavljeno s številnih ogledal. Nič kaj lahke naloge niso imeli modeli, ki so se morali spoprijeti z drsečo površino, a so svojo nalogo opravili več kot odlično.

Peto samostojno modno revijo, poimenovano INVIDIA, je David ustvaril po navdihu poročnega dne v vseh oblikah ter sladka zavist, ki se poraja v ljudeh. Brezčasna eleganca se je srečala s sodobno eteričnostjo, zračnostjo in lahkotnostjo. Bele obleke, lahke in zračne kot oblak na najlepši dan v življenju, so prinesle pridih starodobne pravljice s srečnim koncem na sodoben način.


INVIDIA

Invidia. Sladka zavist, ki privzdigne obrvi in se neustrašno postavi pred zlovešč pogled. Drznost, predrznost, ki pelje na sladko pot iz okvirjev. Sedmi greh. Že, a mar ni življenje ena sama hoja po robu in se prava avantura začne šele s prvim korakom v neznano? Invidia. Vznemirljivo ljubosumje, ki obrača glave. Prepovedan poljub, ki te izda, a si hkrati želiš še več. Sporočilo iz nekih drugih časov. Praspomin ranljivosti... Misli, ki so pospremile težko pričakovano modno revijo slovenske modne znamke DH fashion.

Invidia ljubosumje izvablja z belino, bež, šampanjskimi in pastelnimi odtenki iz časov dotikov svilenih rokavic in bisernih ogrlic. Moški in ženski suknjiči prešiti in s kovinskimi ter steklenimi detajli nadgrajeni prinašajo osveženo podobo stare klasike in v resnost forme vnašajo življenje. Mehkoba tila, tvida, šifona in satena je obogatena s tisoči perlic, kristalov, rožic in perja.

Predstavitev nove kolekcije Invidia je potekala kot konceptualni modni dogodek – umetniška predstava sestavljena iz čarobnega ambienta ter nastopi mnogih umetnikov. SNG Maribor je za ta večer dobil novo podobo, saj je ena izmed najboljših cvetličarskih mojstric, Valerija Grubelnik, celotno gledališko stopnišče, hodnike in Kazinsko dvorano odela s tisočerimi cvetovi, od tega preko 1500 vrtnic.

Modno pisto je otvorila Maja Keuc – Amaya, ki se je predstavila s svojim novim glasbenim izdelkom Undressed. Manekenke in manekene je v nadaljevanju na pisti pospremila izjemna sopranistka Andreja Zidarič, ki v različnih opernih vlogah osvaja avstrijsko in nemško občinstvo. S čutno sodobno baletno točko se je na pisti predstavila mlada vsestranska plesalka Lara Lončarič, ki se je med nastopom prelevila v pravo manekenko in tako v nadaljevanje popeljala predstavitev kolekcije. Po pisti se je premierno sprehodila tudi Lea Sirk.

Za vrhunski izgled modelov in nastopajočih je poskrbela ekipa STUDIO ORANŽ s frizerskim mojstrom Goranom Pfeilerjemna čelu, ter umetnica ličenja Doroteja Premužič s svojo ekipo vizažistk. Na modni pisti se je zvrstilo preko 30 manekenk in manekenov, v obutvi Trgovine Allegria, lastnice Kim Božič.


No in če se vrnem nazaj zakaj sem bila žalostna po vsem tem spektakularnem modnem dogodku?

Pred leti... govorim 20 let nazaj, je Kazinska dvorana slovela po najlepših modnih revijah, ki so se odvijale v sklopu Borštnikovega srečanja. Maribor je bil modna prestolnica in v vseh teh letih je izbgubil svoj čar. David je v zadnjih petih letih dokazal, da tam, kjer je volja je tudi pot in da se DA! Da se, če se povežejo pravi ljudje, če se poveže energija, se lahko ustvarijo lepe zgodbe. Ne samo v naši prestolnici, ne v Milanu, Parizu, Londonu ali New Yorku! Da se celo v Mariboru! Havala David, da si nam to znova pokazal. In žalostna sem, da nas je le še pešica, ki si na Štajerskem koncu upamo ustvarjati takšne ali drugačne modne zgodbe.


Foto: Borut Očko

Ne spreglejte:

bottom of page