top of page

Joj ta suha koža!

Suha koža je zelo pogosto stanje in je razlog za več kot 40 odstotkov obiskov pri dermatologu. Odvisno od resnosti stanja je koža lahko napeta in hrapava in/ali nagnjena k srbečici, luskavosti in rdečini. V ekstremnih primerih je koža patološko suha, kar je lahko posledica tudi drugih bolezni npr. sladkorne bolezni ali luskavice. Za takojšnjo ublažitev in 48-urno preprečevanje simptomov suhe kože je tu linija Eucerin UreaRepair PLUS. Klinično testirana tudi na občutljivi in bolni koži.

Pomanjkanje vlage v koži se lahko izrazi na različne načine, od značilne hrapavosti, suhosti in majhnih razpok do rdečine, vnetja, nenehne napetosti in srbečice. Ti simptomi so odvisni od resnosti in lokacije suhosti.

Problem suhe kože je pretirano lastno izhlapevanje vlage in posledično tudi izguba površinskih lipidov, ki tvorijo naravno bariero na koži. Če je lipidna bariera poškodovana, vlaga izhlapeva in pomembne snovi, ki vežejo vodo, se zlahka izperejo. To privede do pomanjkanja naravnih vlažilnih faktorjev, koža ne more zadržati toliko vode in postane suha. Če se stanje ne popravi, se oslabijo vlažilne mreže v globljih plasteh kože, zato se zmanjša naravni pretok vlage v zgornje plasti, posledica pa je suha koža.

Simptomi suhe kože

Sprva, ko koža začne izgubljati vlago, daje občutek, napetosti in hrapavosti. Če ne poskrbimo za ustrezno nego in koža še naprej izgublja vlago, postane zelo napeta, luskava in celo razpokana in srbeča.

Suha koža obraza

Suha koža na obrazu je še posebej neprijetna in lahko vodi v prezgodnje staranje. Suhost se običajno pojavi na licih/čeljusti in okrog oči. Tudi ustnice pogosto postanejo suhe, še posebej pozimi.

Suha koža na telesu

Suha koža na telesu se najpogosteje pojavi na stopalih in golenih, saj je na teh predelih manj žlez lojnic in so pogosto bolj izpostavljeni okolju, lahko pa se seveda pojavi kjerkoli na telesu.

Linija Eucerin UreaRepair PLUS/edinstvena pomoč pri suhi koži

Vsi izdelki Eucerin UreaRepair PLUS imajo formulo z edinstveno kombinacijo sestavin:

  • Ceramid in drugi lipidi tvorijo lipidni ovoj, ki krepi bariero kože in ščiti pred izgubo vlage.

  • Urea in drugi naravni vlažilni faktorji izboljšajo sposobnost kože za vezanje vode in povečajo vsebnost vlage v njej.

Klinično je dokazano, da formula povrne koži lipide in vlago ter jo tako takoj pomiri. Obenem preprečuje simptome suhe kože do 48 ur. Eucerin UreaRepair PLUS poskrbi, da je koža na pogled in otip gladka, mehka in voljna.

Eucerin UreaRepair PLUS je obsežna linija izdelkov, ki jo sestavljajo losjoni, kreme, kreme za obraz in negovalna izdelka za roke in noge. Ti izdelki so na voljo z različnimi koncentracijami aktivne učinkovine, ki veže vodo – uree, uporabljena koncentracija pa je odvisna od intenzivnosti suhosti. Pri blažji obliki suhe kože se svetuje 5 % koncentracija uree, pri bolj suhi koži pa 10 % urea. Vsi izdelki se primerno razmažejo in so prijetnega vonja.

Ne spreglejte:

bottom of page