top of page

Jesen v znamenju KNJIG!

Kaj prinaša jesen?


Cele dneve pišem. Pišem in pišem. Kadar pa ne pišem pa organiziram.

Jesen prinaša tudi pri meni številne izzive. S prijateljico Tadejo sva začeli z novo Glammodels sezono in vpisi so potekali v Mariboru in Murski Soboti. Z oktobrom pa smo začeli tudi s prvimi vajami. Nekaj naših modelov je že nastopilo na prvi modni reviji v Murski Soboti. Pripravljamo pa se že na zimske izzive.

Jesen je zame eno prav posebno obdobje, ko se narava počasi poslavlja od poletnega sonca in pripravlja v tisto umirjeno stanje. Obarava se v pisane jesenske barve, ki prinašajo toplino. Več časa bo znova za branje in danes vam predstavljam nabor zanimivih knjig, ki jih najdete na policah Mladinske knjige! Vabljeni k branju!


Dr. Veronika Podgoršek LJUBEZEN PO LJUBEZNI, Vse o razhajanju, pravnih postopkih, otrocih, sostarševanju in odnosu v končanem in novem partnerstvu. Z Veroniko sva v prenjšnjem blogu naredili tudi intervjujček, ki si ga lahko preberete.


O KNJIGI:

Nova partnerstva praviloma začenjamo z željo, da bi trajala za zmeraj. Toda življenje prinese marsikaj, in kar je bilo nekoč neločljivo povezano, gre lahko na neki točki vsaksebi. Kadar smo v predanem razmerju, je edino prav, da poskušamo odnos rešiti. Ampak če ne gre, lahko sebi in partnerju z ločitvijo omogočimo nadaljnji razvoj in srečno, izpolnjujoče partnerstvo nekje v prihodnosti.

Ločitev je stvarnost današnjega časa in s tem, da jo tabuiziramo, ljudem, ki v svojem partnerstvu trpijo, nalagamo še težje breme. Ko se človek znajde v tem čustvenem breznu, namreč potrebuje oporo in razumevanje, zlasti pa praktične nasvete, kam se lahko obrne, kako lahko kaj uredi in kako naj si kaj olajša.

In prav to ponuja knjiga Ljubezen po ljubezni priznane psihoterapevtke dr. Veronike Podgoršek, ki je pri pisanju sodelovala z družinskimi odvetniki, socialnimi delavci in policisti. Nastal je priročnik, ki obravnava vse vidike partnerskega razhajanja, od odločitve za razhod pa do novega čustvenega povezovanja, ko je razveza že za nami. Pomagala bo tako poročenim kot zunajzakonskim partnerjem, in prav zaradi celostnega, praktičnega, poljudnega in obenem na izkušnjah utemeljenega pristopa gre za knjigo, kakršne pri nas še ni bilo.


Patrick McKeown DOBER DIH, S pravim dihanjem do zdravja, moči in vitkosti


Dih je življenje. In če kaj znamo, znamo dihati, takoj ko pokukamo na svet. Pa dihamo prav? Zadihanost med telesnim naporom, slab spanec, smrčanje, tesnoba, astma – to so nadloge, ki pestijo marsikoga, tudi športnike v dobri kondiciji. Irski strokovnjak Patrick McKeown je s svojo dihalno tehniko umirjenega dihanja skozi nos pomagal že tisočem ljudi, od astmatikov do vrhunskih športnikov. Tudi vas bo poučil, kako izboljšati telesno vadbo po načelu »manj je več«, izboljšati telesno kondicijo in moč, povečati energijo in zbranost, kako s pravilnim dihanjem zatreti apetit.


Damjana Bakarič NA BOLJŠE


Tako, kot sem živela nekoč, sem izgorela; padla sem v hudo tesnobo, o čemer sem napisala tudi knjigo Na tesnobi. Če sem se hotela počutiti bolje, sem morala prevetriti misli, prepričanja in vzorce delovanja, ki so imeli globoke korenine. Zgraditi sem se morala na novo. Izbezala sem se iz cone udobja, kjer sem visela na nitki, saj sem se poganjala kot hrček na kolesu, ne da bi imela kaj od tega. Odločila sem se za svojo pot, ki je marsikdaj težja, vendar na njej gradim svoje sanje, in ne sanje drugih. V ospredje sem postavila ljubezen: do sebe, življenja in drugih. Dovolim si ranljivost in dovolim si biti jaz. Brez tega ni pristnega življenja. Ni pristnih odnosov. In ljudje brez njih ne zmoremo.

O vsem tem govori ta knjiga. O tem, da se osebnostna rast nikoli ne konča. Da prihajajo novi in novi izzivi, mi pa se odločamo, kako se jih bomo lotili. Naš notranji svet precej vpliva na zunanjega. In človek, ki ve, kdo je, se sprejema in je enakopraven drugim, je na pravi poti. Ni lahko, vendar se da.

Damjana Bakarič je novinarka, blogerka, predavateljica, svetovalka pri izgorelosti in tesnobi ter avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi.


Susan Elizabeth Phillips ZVEZDA VEČERA


Piper Dove si želi postati najboljša zasebna detektivka v Chicagu. Prva naloga? Neopazno mora slediti nekdanjemu zvezdniku moštva Chicago Stars Cooperju Grahamu. Vendar jo ta hitro razkrinka in zaposli, da pod drobnogled vzame uslužbence v njegovem nočnem klubu.

Legendarni športnik je vedno navajen dobiti tisto, kar hoče, in nič ne podžge bolj njegove tekmovalnosti kot dekle, ki mu hoče na vsak način dokazati, da je enako žilava kot on. Piper kmalu odkrije, da je Cooper v nevarnosti, zato sklene, da ga bo varovala, če mu je prav ali ne, in počasi spoznava, da fant sploh ni napačen …

Susan Elizabeth Phillips je večkrat nagrajena in prodajno nadvse uspešna ameriška pisateljica. Z ljubezenskimi romani, ki so polni nepričakovanih zapletov, že leta navdušuje milijone bralk po vsem svetu. Njen zaščitni znak so zabavne pripovedi z duhovitimi dialogi in junaki, ki se bralkam usedejo v srce. Ime Susan Elizabeth Philips na platnicah jamči, da se v notranjosti skriva čudovita ljubezenska zgodba.


Jojo Moyes SAMO JAZ

S temi besedami se je za Louiso Clark začelo življenje brez Willa. Strta in izgubljena se po njegovi smrti dolgo ni mogla postaviti na noge, toda zdaj je pripravljena na nov začetek. V želji, da bi končno odkrila, kdo je, sprejme službo v New Yorku, mestu neskončnih možnosti. Pričaka jo prestižen svet limuzin, dragih oblačil in slavnostnih večerij, ki je svetlobna leta stran od doma, družine in Sama, moškega, ki jo je ujel, ko je pristala na tleh. A ko prvi čar mine, Lou ugotovi, da še vedno ni doumela Willovih besed. Naposled se znajde pred izbiro. Bo dovolj pogumna, da se bo odločila za tisto življenje, ki jo bo zares osrečilo?

Britanska pisateljica Jojo Moyes je z ganljivo pripovedjo Ob tebi spravila v jok bralke po vsem svetu in nato na številne prošnje napisala nadaljevanje Brez tebe; s tretjo knjigo o Louisi Clark je dokončno potešila vse tiste, ki se jim Loujina zgodba še ni zdela končana.




Asa Avdic OTOK

Smo leta 2037, berlinski zid ni padel in Švedsko priključijo velikemu avtokratskemu vzhodnemu bloku. Anna Francis je marljiva birokratka, vendar njena preteklost ni brezmadežna. Če izpolni naslednjo nalogo, bodo njeni prekrški pozabljeni. Na samotnem otoku bo opazovala skupino kandidatov, ki se potegujejo za mesto v obveščevalni službi.

Že prvi večer bo uprizorila svojo smrt in potem spremljala, kako se bodo kandidati odzvali na nepričakovano smrt in spoznanje, da je med njimi morilec. Kdo bo prevzel nadzor? Kdo bo klonil pod pritiskom? Toda psihološki preizkus se hitro sprevrže v smrtno nevarno dogodivščino zanjo in za testirance.

Åsa Avdic (1974) je novinarka in priljubljena TV voditeljica na Švedskem. Psihološki triler Otok je njen literarni prvenec. Z družini živi v Stockholmu.


Tess Gerritsen JAZ PA NEKAJ VEM


Novi primer detektivke Jane Rizzoli in patologinje Maure Isles.

Po zgodbah iz knjižne serije snemajo kriminalno TV serijo Rizzoli & Isles.

Umora na različnih koncih mesta imata več skupnega, kot se zdi na prvi pogled. Žrtvi sta dobili nenavadne poškodbe, vendar vzroka smrti ni mogoče dognati. Preiskava je še posebej zahtevna in tako za Jane kot za Mauro se odvija v neprimernem času. Jane je v oporo materi, ki skuša rešiti zakon, Maura pa se spopada s skorajšnjo smrtjo svoje matere, serijske morilke Amalthee Lank. Čeprav Amalthea umira za rakom, še vedno manipulira s hčerko – in natrosi vrsto indicev o umorih, ki jih Maura in Jane preiskujeta.





Alex Cross se po več kot tridesetih letih vrne v rojstni kraj v Severni Karolini, ker njegovega bratranca obtožijo grozljivega zločina. Alex skuša dokazati, da je njegov sorodnik nedolžen, in se zaplete v preiskavo, ki ji krajevni policisti niso kos. Med razvozlavanjem vrste umorov odkrije družinsko skrivnost, ki mu življenje postavi na glavo.

James Patterson piše že 40 let in njegove knjige se redno uvrščajo na najvišja mesta svetovnih lestvic. Leta 1993 je napisal kriminalko V pajkovi mreži, v kateri prvič nastopi detektiv Alex Cross. Crossova pravica je 22. primer detektiva Alexa Crossa izpod peresa najuspešnejšega pisca kriminalnih romanov zadnjih let.


Julie Sykes: AKADEMIJA SAMOROGOV: KARIN IN ISKRA, SOFIJA IN SVIT


KARIN IN ISKRA: Karin in Iskra na vso moč uživata na Akademiji samorogov. Odlično se zabavata in si privoščita tudi kakšno vragolijo! Ker čudežno Mavrično jezero popolnoma zaledeni, grozi, da bodo šolo zaprli. Karin in Iskra nočeta niti pomisliti, da bi bili ločeni, zato skleneta odkriti, kdo je kriv za ledeni oklep in kako spraviti stvari v red ...

SOFIJA IN SVIT: Sofija je navdušena, ker se je končno vpisala na Akademijo samorogov in dobila čudovitega samoroga Svita. Ve, da bosta postala najboljša prijatelja.

Ko voda v Mavričnem jezeru spremeni barvo in čarovne moči samorogov ne delujejo, kot bi morale, se Sofija in Svit domislita rešitve. Toda za pustolovščino v temnem gozdu potrebujeta veliko poguma ...

Ne spreglejte:

bottom of page