top of page

Prva pomoč za poškodbe

Moja Kiana ima to navado, da rada pade. Kot vsak otrok. S tem se tolažim (smeh). Sem se pa velikokrat vprašala, če ji rane pravilno oskrbim. In tukaj vam podajam nekaj nasvetov, ki so mi jih zaupali pri Hansaplastu.


Rane so del vsakdanjega življenja. Kljub temu težko vemo, ali je bilo naše ravnanje pri oskrbi rane ali pri pomoči drugim pravilno.

Na srečo dobra oskrba ran ni nujno zapletena!

Odvisno od vrste, velikosti in mesta rane lahko večino ran povsem preprosto oskrbite kar doma. Kako? Sledite naslednjim korakom:


1. korak:Očistite rano

Prvi pogoj za optimalno celjenje je povsem čista rana. S Hansaplast sprejem za rane očistite umazanijo, bakterije in vidne delce, da preprečite okužbo rane.


2. korak: Zaščitite rano

Drugi korak je zaščita rane pred umazanijo in bakterijami, da omogočite nemoteno celjenje. Rano prekrijte z obližem, sterilno oblogo za rano ali zložencem znamke Hansaplast.


3. korak:Spodbudite hitro celjenje rane

V tretjem koraku lahko spodbudite varno in hitro celjenje rane z manj tveganja za nastanek brazgotine. Redno nanašajte Hansaplast mazilo za celjenje ran, dokler se rana popolnoma ne zaceli.


S temi tremi preprostimi koraki boste pomagali preprečiti okužbo rane, pospešili njeno celjenje in izboljšali videz kože med celjenjem. Če je rana globoka, močno krvavi ali so vidni znaki okužbe, kot so rdečina, oteklina ali občutek toplote, obvezno obiščite zdravnika.


Sprej za rane Hansaplast

Hansaplast sprej za rane je enostaven za uporabo in zagotavlja antiseptično čiščenje majhnih akutnih ran, kot so ureznine, odrgnine, opekline prve stopnje in majhne opekline druge stopnje ter odprti žulji.

Uporablja se lahko tudi za kronične rane in pooperativno oskrbo ran po navodilih zdravnika. Hansaplast sprej za rane tudi pomaga odstraniti kraste ali obloge, ki se zlepijo z rano.

Ne vsebuje alkohola, med nanosom ne povzroča bolečine ali skelenja in ne izsuši kože. Hansaplast sprej za rane omogoča neboleče in učinkovito čiščenje umazanije in bakterij iz rane ter preprečuje okužbo.

Raztopina je prozorna, zato ne povzroča madežev na oblačilih kot obarvani izdelki, ki na primer vsebujejo jod ali eozin.

Hansaplast sprej za rane, ki je koži prijazen in primeren za otroke, je učinkovit in nežen način za spodbujanje procesa celjenja ran.


Universal obliž Hansaplast

Hansaplast klasični obliži so primerni za prekrivanje vseh vrst manjših ran. Nelepljiva blazinica zaščiti in oblazini rano, vzdržljiv material in močna lepljivost pa zagotavljata, da obliž ostane na mestu. Na voljo so tudi kot obliži za rezanje, ki jih lahko prirežete na optimalno velikost.


Mazilo za celjenje ran Hansaplast

Klinično je dokazano, da mazilo za celjenje ran pripomore k dvakrat hitrejšemu celjenju ran. Mazilo spodbuja in pospeši naravno celjenje majhnih površinskih ran, kot so ureznine, odrgnine in praske, ter opeklin prve stopnje in majhnih opeklin druge stopnje. Hansaplast mazilo za celjenje ran se lahko uporablja na odprtih površinskih ranah in na poškodovani koži v kateri koli fazi procesa celjenja.

Klinično je dokazano, da vlažno okolje pomaga pospešiti naravni proces celjenja ran. Hansaplast mazilo za celjenje ran ustvari zračen sloj, ki ščiti rano pred zunanjimi vplivi, obenem pa preprečuje, da bi se koža izsušila. Klinično je dokazano, da to pospeši celjenje ran in zmanjša tveganje za nastanek brazgotin.

Hansaplast mazilo za celjenje ran je zelo prijazno do kože. Blaga formula je dermatološko preizkušena* in je primerna za dojenčke, otroke in občutljivo kožo.Hansaplast mazilo za celjenje ran ne vsebuje barvil, dišav in sestavin živalskega izvora (vegansko). Mazilo se lahko kombinira s Hansaplast standardnimi obliži, kot so klasični, elastični in univerzalni obliži, obliži za občutljivo kožo in obliži za otroke.


Set za enostavno oskrbo ran Hansaplast

V prodaji bo pripravljen set za enostavno oskrbo ran. Praktična torbica bo tako lahko vedno pri roki.

Ne spreglejte:

bottom of page