top of page

Slastni recepti Darka Klemena 3.del

Le kdo ne pozna simpatičnega kuharskega mojstra Darka Klemena? Darko, ki zase pravi, da kuha z vsem srcem, vam je v sodelovanju z znamko NIVEA pripravil lahkotne poletne recepte za gurmanski užitek in lep, poletni ten kože.


Za bronast ten kože poskrbi tudi osvežena linija NIVEA SUN Protect & Bronze, ki ščiti vašo kožo pred soncem in hkrati pripomore k naravni porjavelosti. "Ženskam je ta linija posebej všeč, ker jim ni treba več izbirati med zaščito pred soncem in privlačnim bronastim tenom kožem. Z novo formulo bodo ti izdelki zaščitili tudi vaša oblačila pred rumenkastimi madeži na oblačilih," je o izboljšani liniji povedala vodja znamke NIVEA SUN Mateja Švađumović.


"Kuhajte s srcem in uživajte v hrani."

Darko Klemen


Solata iz pečenega korenčka

Sestavine:

5 velikih korenčkov

200 g rukole

Feta sir

1 dcl belega balzamičnega kisa

1 dcl olivnega olja

Janež

100 g suhega paradižnika


Priprava:

Korenje operemo, narežemo s strgalom, posolimo ter začinimo z olivnim oljem in janežem. Pečemo 5–7 min na 200 stopinjah. Še med toplo korenje primešamo rukolo, da malo uplahne. Nato dodamo sir in začinimo po okusu. Zraven postrežemo hrustljav grisin.


Korenje

Sadje in zelenjava oranžne barve, kot so korenje, sladki krompir, melone in marelice, sta bogata z betakarotenom in vitaminom A. Te spojine ščitijo pred nevarnimi UVA- in UVB-žarki ter spodbujajo nastajanje melanina v koži. Zelena listnata zelenjava, denimo špinača, solata in ohrovt, je prav tako zaveznica lepe polti.


Fotografije jedi: Alex Štokelj (Studio54)

Fotografije z dogodka: Matic Eržen

Ne spreglejte:

bottom of page