top of page

Slastni recepti Darka Klemena 2.del

Le kdo ne pozna simpatičnega kuharskega mojstra Darka Klemena? Darko, ki zase pravi, da kuha z vsem srcem, vam je v sodelovanju z znamko NIVEA pripravil lahkotne poletne recepte za gurmanski užitek in lep, poletni ten kože.


Za bronast ten kože poskrbi tudi osvežena linija NIVEA SUN Protect & Bronze, ki ščiti vašo kožo pred soncem in hkrati pripomore k naravni porjavelosti. "Ženskam je ta linija posebej všeč, ker jim ni treba več izbirati med zaščito pred soncem in privlačnim bronastim tenom kožem. Z novo formulo bodo ti izdelki zaščitili tudi vaša oblačila pred rumenkastimi madeži na oblačilih," je o izboljšani liniji povedala vodja znamke NIVEA SUN Mateja Švađumović.


"Kuhajte s srcem in uživajte v hrani."

Darko Klemen


Špinačni pralini

Sestavine:

0,5 kg špinače

200 g mozzarele

1 paradižnik

Sol

Poper

Muškatni orešček

1 jajce

200 g moke

200 g drobtin


Priprava:

Mlado špinačo operemo in blanširamo. Dobro jo ocedimo. Narežemo jo na drobno ter dodamo sol, poper, muškatni orešček. Nato dodamo paradižnik, ki smo ga predhodno narezali na male kockice, ter nariban sir. Vso maso oblikujemo v kroglice, velikosti praline, spaniramo po dunajsko in ocvremo. Zraven ponudimo kakšno sirno omako.


Špinača

Zelena listnata zelenjava, denimo špinača, solata, ohrovt, je prav tako zaveznik lepe polti. Tudi ta vsebuje betakaroten in je zlati priporočljiva za svetlopolte, pri katerih je oranžen ton opazen prej.


Fotografije jedi: Alex Štokelj (Studio54)

Fotografije z dogodka: Matic Eržen

Ne spreglejte:

bottom of page