top of page

Slastni recepti Darka Klemena 4.del

Slastni recepti Darka Klemena za poletni ten kože

Le kdo ne pozna simpatičnega kuharskega mojstra Darka Klemena? Darko, ki zase pravi, da kuha z vsem srcem, vam je v sodelovanju z znamko NIVEA pripravil lahkotne poletne recepte za gurmanski užitek in lep, poletni ten kože.

Za bronast ten kože poskrbi tudi osvežena linija NIVEA SUN Protect & Bronze, ki ščiti vašo kožo pred soncem in hkrati pripomore k naravni porjavelosti. "Ženskam je ta linija posebej všeč, ker jim ni treba več izbirati med zaščito pred soncem in privlačnim bronastim tenom kožem. Z novo formulo bodo ti izdelki zaščitili tudi vaša oblačila pred rumenkastimi madeži na oblačilih," je o izboljšani liniji povedala vodja znamke NIVEA SUN Mateja Švađumović.

"Kuhajte s srcem in uživajte v hrani."

Darko Klemen

Sadna mineštra z vaniljevo kremo na čokoladnem drobljencu

Sestavine:

Sadna mineštra

1 kumara

1 paradižnik

1 pasijonka

1 mango

1 breskev

4 jagod

0,5 dcl vermuta

Šopek mete

Čokoladni drobljenec

1 skodelica moke,

1 skodelica sladkorja

3/4 skodelice masla

2 veliki žlici čokolade v prahu

Vaniljeva krema

500 ml mleka

70 g sladkorja

40 g gustina

4 rumenjaki

strok vanilje

Priprava:

Sadje očistimo in narežemo na enakomerne koščke, ki ne smejo biti večji kot pol centimetra. Začinimo z vermutom in 24 ur mariniramo v hladilniku.

S prsti zgnetemo moko, sladkor, maslo in čokolado v prahu v testo, razdrobimo po pekaču, pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Ohladimo. Ohlajeno posujemo na dno skodelic.

Za vaniljevo kremo razpolovimo strok vanilje in ga kuhamo v mleku, ločeno pripravimo mešanico iz rumenjakov, sladkorja in gustina, z metlico penasto umešajmo in vlijemo v vroče mleko, kuhamo 5 minut na zmernem ognju in ves čas mešamo. Kremo pokrijemo s plastično folijo, da ne oksidira in pustimo, da se ohladi.

Ko so vse sestavine ohlajene, kremo naložimo na drobljenec, na vrh dodamo še sadno-zelenjavno mešanico.

Paradižnik

Paradižnik vsebuje karotenoide, ki pospešujejo potemnitev kože, likopen pa ji vrača elastičnost ter zmanjšuje zaradi UV-žarkov nastala vnetja. Polt ohranja zdravo na naraven način.

Fotografije jedi: Alex Štokelj (Studio54)

Fotografije z dogodka: Matic Eržen

Ne spreglejte:

bottom of page