Slastni recepti Darka Klemena za poletni ten kože
Le kdo ne pozna simpatičnega kuharskega mojstra Darka Klemena? Darko, ki zase pravi, da kuha z vsem srcem, vam je v sodelovanju z znamko NIVEA pripravil lahkotne poletne recepte za gurmanski užitek in lep, poletni ten kože.

Za bronast ten kože poskrbi tudi osvežena linija NIVEA SUN Protect & Bronze, ki ščiti vašo kožo pred soncem in hkrati pripomore k naravni porjavelosti. "Ženskam je ta linija posebej všeč, ker jim ni treba več izbirati med zaščito pred soncem in privlačnim bronastim tenom kožem. Z novo formulo bodo ti izdelki zaščitili tudi vaša oblačila pred rumenkastimi madeži na oblačilih," je o izboljšani liniji povedala vodja znamke NIVEA SUN Mateja Švađumović.
"Kuhajte s srcem in uživajte v hrani."
Darko Klemen
Sadna mineštra z vaniljevo kremo na čokoladnem drobljencu
Sestavine:

Sadna mineštra
1 kumara
1 paradižnik
1 pasijonka
1 mango
1 breskev
4 jagod
0,5 dcl vermuta
Šopek mete
Čokoladni drobljenec
1 skodelica moke,
1 skodelica sladkorja
3/4 skodelice masla
2 veliki žlici čokolade v prahu
Vaniljeva krema
500 ml mleka
70 g sladkorja
40 g gustina
4 rumenjaki
strok vanilje
Priprava:
Sadje očistimo in narežemo na enakomerne koščke, ki ne smejo biti večji kot pol centimetra. Začinimo z vermutom in 24 ur mariniramo v hladilniku.
S prsti zgnetemo moko, sladkor, maslo in čokolado v prahu v testo, razdrobimo po pekaču, pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Ohladimo. Ohlajeno posujemo na dno skodelic.
Za vaniljevo kremo razpolovimo strok vanilje in ga kuhamo v mleku, ločeno pripravimo mešanico iz rumenjakov, sladkorja in gustina, z metlico penasto umešajmo in vlijemo v vroče mleko, kuhamo 5 minut na zmernem ognju in ves čas mešamo. Kremo pokrijemo s plastično folijo, da ne oksidira in pustimo, da se ohladi.
Ko so vse sestavine ohlajene, kremo naložimo na drobljenec, na vrh dodamo še sadno-zelenjavno mešanico.
Paradižnik
Paradižnik vsebuje karotenoide, ki pospešujejo potemnitev kože, likopen pa ji vrača elastičnost ter zmanjšuje zaradi UV-žarkov nastala vnetja. Polt ohranja zdravo na naraven način.
Fotografije jedi: Alex Štokelj (Studio54)
Fotografije z dogodka: Matic Eržen