top of page

Prihaja Mačje mesto!

V Radencih bo od 22. do 24. junija 2018 potekal IV. družinski turistični festival Mačje mesto, katerega organizator je Občina Radenci v sodelovanju s sodelujočimi partnerji: Zavod za turizem in šport Radenci, Sava Turizem d. d. Zdravilišče Radenci in Turistično društvo Radenci.

Družinski turistični festival »Mačje mesto« je nov integralni turistični produkt (vključuje ponudbo s področja športa, kulture, kulinarike, tradicionalnih običajev in nočitev), ki je namenjen predvsem otrokom in družinam. V zadnjih treh letih je potekal en dan, njegov nastanek pa je inspiriral častni občan in domačin Radencev Kajetan Kovič s svojo literarno uspešnico Maček Muri. Tridnevni festival želi z ustvarjalnimi delavnicami, kulturnimi vsebinami, športno-rekreativnimi aktivnostmi, kulinariko in z drugimi spremljevalnimi dejavnostmi postaviti Radence na turistični zemljevid družinskih festivalov, kakršnega v tem delu Slovenije ne poznamo. V spomin na velikega literarnega ustvarjalca je bil letos prvič izveden tudi literarni natečaj.

Letošnji festival traja 3 dni, program pa vabi s številnimi zraven likovnimi delavnicami, športnimi aktivnostmi, grafitarjem (https://www.instagram.com/gregorpurgaj/), s koncertom Nece Falk, skupne Leonart, nasmejal nas bo Andrej Rozman Roza...

Več o programu pa na: http://www.macjemesto.si/program

Ne spreglejte:

bottom of page