top of page

Končno, nekaj zame!

Že vrsto let prisegam na dolge lase, ki jih naravnost obožujem. A z dolgimi lasmi je navadno tudi veliko dela. Sploh tisto pranje je meni največja muka. No tokrat so me pri Nivei zelo razveselili, kajti nedavno so predstavili nov suhi šampon.

Z dolgimi lasmi je tudi veliko dela!


Novi NIVEA suhi šampon 3-v-1poskrbi za 24-urno svežino in je posebej prijazen do lasišča. Formula 3-v-1 je izjemno blaga in ne pusti ostankov na laseh. Na voljo je v treh vonjih in treh različicah za svetlo, srednje temno in temno barvo las.


Lasje, kot bi bili pravkar umiti, prijeten vonj, naraven volumen in oprijemljivost – suhi šamponi predstavljajo trend. Predvsem takrat, kadar se nam mudi in nimamo časa za umivanje las, so skrivni recept za sveže in preprosto oblikovanje las. To velja zlasti za mlajše ženske: študija podjetja Ipsos po naročilu znamke NIVEAje pokazala, da ženske med 16. in 29. letom redno uporabljajo suhe šampone. Po tridesetem letu se le redko srečajo z izdelkom in pogosto ne vedo, kako uporabiti suhi šampon – nekatere takoj pomislijo na sive ostanke na laseh in neprijeten vonj. Skrajni čas je, da se ta vsestranski izdelek osvobodi svoje zaprašene podobe! NIVEAzdaj predstavlja izjemno blage izdelke, prilagojene različnim tipom las: NIVEA Fresh Revive suhe šampone, ki bodo pokazali, zakaj bi moral vsakdo postati ljubitelj suhih šamponov.


34 odstotkov žensk uporablja suhe šampone


Suhi šamponi so malo čudežno orožje v vsakdanjem življenju: njihova uporaba je enostavna in hitra, poleg tega pa nudijo nevidno in učinkovito pomoč pri oblikovanju pričeske, in to brez umivanja. Na to prisegajo prav mlade ženske, je pokazala Ipsosova študija, izvedena po naročilu znamke NIVEA. Četrtina 16- do 29-letnic redno uporablja suhi šampon. Kaj jih prepriča? 34 odstotkov žensk, starih od 16 do 29 let, uporablja suhi šampon, da njihovi lasje niso videti mastni. Četrtina jih je prepričanih, da so njihovi lasje po uporabi videti kot sveže umiti, 24 odstotkom pa je pomemben svež vonj. 23 odstotkov žensk omenjene starosti vzame suhi šampon s sabo na vsako potovanje.

Trendovski izdelek deluje kar se da enostavno: s pudrasto konsistenco vpije – preprosto povedano – odvečno maščobo z lasišča in las ob koreninah, tako da so lasje videti kot sveže umiti. Naslednje umivanje las lahko zato brez težav zamaknemo. To je odlično predvsem za tiste, pri katerih bi vsakodnevno umivanje in oblikovanje preveč obremenilo lase.


Idealni doma in na poti – na voljo v treh različicah

Suhi šampon je idealen spremljevalec tudi na poti: po dolgem potovanju je pričeska, kot bi mignil, osvežena in znova na mestu. To je tudi razlog, da 23 odstotkov žensk med 16. in 29. letom vzame suhi šampon s sabo na vsako potovanje. In časi belih ostankov, ki lasem niso bili v ponos – to je bil pomislek skoraj polovice vprašanih žensk –, so po zaslugi novih NIVEA Fresh Revive suhih šamponovminili! Pika na i: suhi šamponi so na voljo v treh različicah: za svetle, srednje temne in temne lase, tako da se popolnoma prilagodijo lasem ter ne puščajo sivih ostankov. So posebej blagi do lasišča, zaradi svežega vonja pa lasje dišijo, kot bi bili pravkar umiti.


Kako uporabljamo suhi šampon?


Toda suhega šampona še zdaleč ne uporabljajo vsi potrošniki. 29 odstotkov žensk ga še ni uporabilo, ker niso prepričane, kako se uporablja; med ženskami od 30. do 49. leta je takšnih celo 40 odstotkov. Le zakaj? Oblikovanje je lahko tako enostavno, saj suhi šampon uporabimo neposredno, brez predhodne priprave las.


  • Pred uporabo dozo dobro pretresemo in nato razpršimo po laseh ob koreninah z razdalje 30 centimetrov.

  • Kratek čas pustimo delovati, nato ga nežno vmasiramo.

  • Lase razčešemo, da odstranimo ostanke. Rezultat izpopolnimo z rahlim sušenjem s sušilnikom za lase.

  • Na koncu lase oblikujemo kot običajno.

  • Pomembno: suhi šampon ni trajno nadomestilo za temeljito umivanje las. Uporabimo ga lahko največ dva dneva zapored, potem pa je ponovno čas za umivanje z vodo in šamponom.


Suhi šamponi niso odlični le za osvežitev las, temveč se lahko vsestransko uporabljajo tudi pri oblikovanju pričeske. 21 odstotkov žensk med 16. in 29. letom ga uporablja kot izdelek za oblikovanje las za več volumna in boljšo oprijemljivost las. Prednost: pletene pričeske se bolje obdržijo, tanki lasje se lažje oblikujejo in tudi konjski rep spet stoji na mestu.

Ne spreglejte:

bottom of page