top of page

Preverite vašo kožo na soncu!

Slikajte svojo kožo z Eucerin UV-kamero!

Lansko leto sem se udeležila prav posebne preizkušnje. In sicer sem slikala svojo kožo z Eucerinovo UV kamero. Ta mi je pokazala zanimive rezultate!

Seveda so počitnice že skoraj pred vrati in če ne poskrbimo za ustrezno zaščito naše kože so lahko posledice tudi grozne.

Poglejte kako sem jaz izgledala pod UV kamero:

Bi radi videli, kako je videti vaša koža s pomočjo UV-kamere? Rezultati vas bodo osupnili. Naša koža namreč nosi posledice zaradi dolgotrajnega sončenja, ki niso vidne s prostim očesom in jih pokaže oko kamere. UV-kamera pokaže posledice fotostaranja. Gre za dediščino večletnega nezaščitenega izpostavljanja ultravijoličnim žarkom. Naša koža je sposobna popraviti omejeno število okvar. Pri dolgotrajnem čezmernem izpostavljanju soncu se koža ne more več v celoti obnoviti, na njej nastajajo zadebelitve, sčasoma se tudi izsuši.

Zato bodo pri Eucerinu šli znova na pot z UV-kamero. Izkušnje preteklih let so pokazale, da je večina ljudi presenečenih, kako zelo kreme za zaščito pred soncem zavarujejo kožo pred negativnimi vplivi sonca.

Mojca Dobrovoljc, vodja farmacevtskega programa za Eucerin, je povedala: »Slike so zelo nazorne. Takoj, ko se po obrazu namažemo z izdelki za zaščito kože pred soncem, je ta namreč povsem zavarovana, to se na slikah vidi kot črni madeži. Tam, kamor kreme ne nanesemo, črne barve ni. Tako je povsem jasno, kaj je potrebno narediti, da zaščitimo kožo.«

Če bi želeli preveriti, kaj bo pokazalo slikanje z UV-kamero, boste imeli priložnosti:

Lekarna City park Ljubljana, 6. 6.

Qlandia Ptuj, 11. 6.

Supernova Ljubljana, 14.–16. 6.

Europark Maribor, 18. 6.

Citycenter Celje, 19. 6.

Qlandia Maribor, 20. 6.

Qlandia Kranj, 21. 6.

Qlandia Novo mesto, 23. 6.

Centralna lekarna Ljubljana, 26. 6.

»Žal je v Sloveniji še vedno veliko ljudi, ki svoje kože ne zaščitijo dovolj, ko jo izpostavijo UV-žarkom. Še vedno velja razmišljanje, da je zaščita potrebna samo na dopustu. Ugotovitve našega tesnega sodelovanja z dermatologi kažejo, da je eden izmed glavnih razlogov za to pomanjkljivo razumevanje vpliva UV-žarkov na kožo in načina, kako delujejo izdelki za zaščito pred soncem. S to kamero lahko ponazorimo nevidni UV-del sončne svetlobe in jasno pokažemo poškodbe kože. Poleg tega prikazuje interakcijo med UV-svetlobo in kožo,« je pojasnila Mojca Dobrovoljc.

Vrhunski izdelek za zaščito pred soncem pomaga preprečevati fotostaranje in vidno zmanjša gube. Izdelek, ki je nastal v vrhunskem laboratoriju v Beiersdorfu v Hamburgu, je na trg pripeljal izdelek, ki nudi UVA-/UVB-zaščito z visokim zaščitnim faktorjem in zaščito pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek za zaščito pred soncem spodbuja kožilastne mehanizme popravljanja DNK, medtem ko hialuronska kislina pomaga vidno zmanjšati znake staranja kože.

Jaz prisegam na:

Eucerin® SUN PHOTOAGING CONTROL EKSTRA LAHEK LOSJON ZA ZAŠČITO PRED SONCEM ZF 30

Sredstvo za zaščito pred soncem z visoko zaščito pomaga preprečiti fotostaranje in vidno zmanjša znake staranja kože. Koži podari bolj svež in enakomeren videz. V kožo se vpije že takoj ob nanosu, je vodoodporen in zagotavlja prijeten občutek na koži.

Ne spreglejte:

bottom of page