top of page

V POLETJE S KNJIGO POD ROKO

ČETRTI OTROŠKI KNJIŽNI FESTIVAL: PESTRO DOGAJANJE NA VODNIKOVI DOMAČIJI


Vodnikova domačija v Ljubljani to soboto že četrtič organizira Otroški knjižni festival. Na celodnevni zabavi s knjigami se bodo zrvstile predstave, branje poezije, srečevanja z avtorji in koncert Nece Falk. Poleg tega bodo založniki pod mogočnimi drevesi cel dan po ugodnih cenah ponujali knjige, ki so najlepše darilo ob koncu šolskega leta ter odlične spremljevalke med šolskimi počitnicami. K branju vas bo vabil tudi tricikel Mestne knjižnice Ljubljana s projektom Poletavci – poletni bralci.

Tina Popovič,ena od organizatork festivala, ob tem poudarja: »Ob koncu leta naredimo žur za otroke in ker smo hiša literature, ga naredimo ob knjigah. In kar je res super (in kar čez leto kažemo že z otroškim nedeljskim programom), da znamo prirediti fina druženja ob knjigah.To kot hiša načrtno razvijamo, kažemo načine. Knjige niso samo šola in obveza.«


V DRUŽBI ZANIMIVIH GOSTOV


Festivalsko soboto bodo obiskovalci in obiskovalke lahko preživeli v družbi najrazličnejših gostov. Boštjanu Gorencu Pižami bomo lahko prisluhnili med pripovedovanjem zgodb za smeh in srh, poklepatali bomo lahko z Marjanco Jemec Božič in Anjo Štefan ter zaplesali ob glasbi Nece Falk.


Vsi dogodki na festivalu so brezplačni.


BRANJE IN POLETJE STA ODLIČNI KOMBINACIJI


Glavno sporočilo organizatork festivala je, da so knjige sestavni del poletja. Obiskovalce in obiskovalke pa pozivajo, da ob branju razvijejo prave družinske rituale.

Tina Popovičpoudarja: “Pomembno je, da najprej izberemo, kaj bomo brali na počitnicah, katera bo tista naša skupna knjiga, ob kateri se bomo to poletje družili. Knjige si lahko sposodimo v knjižnicah, lahko pa kakšno kupimo za darilo ob koncu leta. Ena dobra bo verjetno dovolj.”


Se vidimo na Vodnikovi domačiji!

Ne spreglejte:

bottom of page