top of page

Sonce, morje, plaža, branje…

Sonce, morje, plaža, branje… prav tega se že nestrpno veselim.

Lansko leto sem prvič izkoristila nekaj prostih trenutkov za moje najljubše hobije, ki jih imam čez poletje. Branje in sončenje. Moja Kiana je namreč postala že toliko samostojna, da mi ni bilo treba bdeti nad vsakim njenim korakom.

Prav zato se že zdaj pripravljam in si delam seznam mojih najljubših dodatkov, ki ne bodo manjkali na plaži.

Tudi tokrat bo z mano kakšen dober roman. Sem namreč ljubiteljica ljubezenskih romanov in kriminalk. In prav zaradi tega se tudi že veselim, da bo kmalu na prodajne police prišel tudi moj roman Mesto prevar. Ampak več vam izdam kmalu.

Na morju obožujem branje dobrih romanov!


Seveda ne bom pozabila tudi na primerno zaščito pred soncem. In ker sem že nekoliko v letih (smeh) bo z mano Eucerinova krema sun photoaging control ekstra lahek losjon za zaščito pred soncem zf 30 ali 50. Izdelek, ki pomaga preprečevati fotostaranje in vidno zmanjša gube. Eucerinova napredna spektralna tehnologija nudi UVA-/UVB-zaščito z visokim zaščitnim faktorjem in obrambo pred visokoenergijsko vidno svetlobo. Izdelek za zaščito pred soncem tudi spodbuja koži lastne mehanizme popravljanja DNK, medtem ko hialuronska kislina pomaga vidno zmanjšati znake staranja kože. Si predstavljate? Ležite na plaži in se ne starate?

Kaj sploh je fotostaranje?

To jeprezgodnje staranje kože zaradi ponavljajoče se izpostavljenosti ultravijoličnim sevanjem, predvsem pred soncem, pa tudi iz umetnih UV-virov. Fotostaranje se razlikuje od kronološkega staranja: škodljivi učinki UV-žarkov – od sonca ali solarija – spremenijo normalno strukturo kože. Ključni dejavnik tveganja je izpostavljenost sončni svetlobi.


Znaki fotostaranja so popokane žilice na nosu v obliki pajka, pigmentirane lise na vratu in obrazu, kot so pege, neenakomerna barva kože, izguba tonusa, gube okoli oči in ust se povečajo in postanejo globoke gube. Fotostarost se pojavi na najbolj vidnih delih telesa – obrazu, vratu in hrbtu roke. Ta so deli telesa, ki so najbolj izpostavljeni soncu. In prav za te dele telesa imajo pri Eucerinu inovativno linijo, ki skrbi za preprečevanje fotostarosti kože.

O zaščiti pred soncem sem že veliko govorila, predvsem pa imam sama težave tudi s hiperpigmentacijo. In prav sonce na mojem obrazu pušča svoje posledice. Prav zaradi tega že nekaj časa (zdaj v tem obdobju) uporabljam tudi kreme za obraz z zaščitnim faktorjem 50.

Ne spreglejte:

bottom of page