top of page

Srečanje ameriških vozil

V prvi polovici maja, natančneje sobota 12.maj je bila za marsikoga povsem običajen dan, kar pa nikakor ni veljalo za ljubitelje pločevine in z oktani nabitega ozračja. Klub ameriških vozil Maribor je namreč pred letališčem v Skokah organiziral srečanje lastnikov in ljubiteljev ameriških vozil.

In kakor pravijo, tam kjer so zanimivi avtomobili, so tudi zanimiva dekleta.


In še kako res je bilo. Na tem dogodku so na račun prišli vsi ljubitelji teh bencin goltajočih zverin, pa naj je šlo samo za zloščeno pločevino, izjemno lepo ohranjene starodobnike, ali le za mogočen zvok 8-valjnikov, ki je preglasil celo grmenje, ki ga je na ta dan namenila mati narava. Na svoj račun pa so prišli tudi ljubiteji lepih deklet, ki so se za to priložnost preobrazile v pin-up modele in ob teh avtomobilih pričarale vzdušje 40ih in 50ih let na način, kot so ga doživljali ljudje tam preko luže.

Čeprav bi se lahko reklo, da je bil to vikend pisan na kožo tistim pravim dedcem, ni manjkalo tudi predstavnic nežnejšega spola. Očitno vsi občudujemo to ero, polno pastelnih barv, punc v izjemno ženstvenih opravah, avtomobilov eksotičnih oblik in z motorji, ki bi lahko poganjali tudi tovornjake.

Kjer se na kupu zbere toliko zanimivih avtomobilov in lepih žensk, se seveda zberejo tudi fotografi, ki so želeli izkoristiti to priložnost za nekaj specifičnih retro posnetkov. Od mojih prijateljev je dogodek obiskal tudi fotograf Aleš Kocbek, ki je ustvaril tudi vse te čudovite fotografije, ki jih v članku lahko občudujete. Aleš mi je zaupal, kako je zadeva potekala na licu mesta.

»S stališča fotografa moram omeniti tudi, da je bil dogodek dobro organiziran. Znali smo ceniti posebej dodeljen prostor za fotografe, ker bi se v nasprotnem primeru vsi zgrinjali preblizu tem avtomobilom in modelom in bi najbrž marsikdo ostal brez posnetkov. Tako so dekleta zapeljivo dvigovala krilca, fotografi pa zaklope aparatov. Precej manj zapeljivo, se razume.« (ALEŠ KOCBEK)

Seveda ni manjkalo tudi spremljajočih aktivnosti. Predvsem zanimiv je bil kabaret šov lokalne umetnice Miss Stacey in glasbeno skupino iz Madžarske, Dynamite Dudes. Ob vsem tem dogajanju je bilo poskrbljeno tudi za lakoto in žejo vseh obiskovalcev.


Dogodek je bil vsekakor vreden ogleda in če lahko sodimo po številu obiskovalcev je interesa veliko. To se je še posebej opazilo, ko je vreme zagodilo in dogodku namenilo hladen tuš s točo. Ampak niti takšno vreme ni pokvarilo vzdušja

Glede na pozitiven utrip samega dogajanja upam, da bo ta dogodek na Štajerskem koncu postal nekaj tradicionalnega in se bo razvijal in rastel še naprej.

Ne spreglejte:

bottom of page