top of page

Urejene tudi v spalnici!

Današnje pisanje bom namenila predvsem urejenosti za domačimi štirimi stenami. Kako pravijo, da je poslovna eleganca in urejenost v delovnem okolju je nekaj povsem samoumevnega, večerne toalete za svečane priložnosti tudi. Skratka za skoraj vsako priložnost je predvideno, da smo na določen način urejeni in primerno oblečeni. Kaj pa doma, v domačem okolju? V domačem okolju si želimo biti sproščeni in neobremenjeni s kodeksi oblačenja. Ponavadi smo v oblačilih, ki so že ponošena, raztegnjena in nenazadnje se počutimo tako oblečeni najbolje. Pa se res?


SPALNA KOLEKCIJA

Strokovnjaki so mnenja, da če smo urejeni tudi v domačem okolju se počutimo veliko bolje in res je, da nam je ponavadi nekoliko nerodno, ko moramo odpreti vrata poštarju ali kaki sosedi. Ponavadi začutimo »tiste poglede« in se ne počutimo najbolje. Oblikovalci notranjega dizajna v sodelovanju z modnimi oblikovalci poleg dekoracije za dom sedaj ponujajo pestro izbiro različnih oblačil za prosti čas. Zelo lepo, modno in urejeno je videti, da imate spalno srajčko v isti barvi in vzorcu, kot je vaša posteljnina. Omislite si lahko tudi pripadajoče copate ali pa obuvalo, ki je primerno tako za prosti čas, kot tudi za kako drugo aktivnost. Največ pozornosti zadnje čase se namreč posveča ravno spalnim kompletom. Kompleti iz spalne kolekcije ponavadi zajemajo celoten videz in ne samo oblačilo za spanje, poleg pižame so v kompletu kopalni plašč in copati. Različni kompleti so predvideni tako za ženske, kot tudi za moške.

Obstaja širok spekter materialov, od bombažnih do svilenih in satenastih, velikokrat je še dodana čipka. Izbira je odvisna od posameznika in največkrat od tega v čemu se med spanjem počutimo najbolje. Umetni materialni namreč niso ravno predvideni za spalni del. Material mora dihati in omogočiti prijetno spanje. Kaj hitro se nam lahko zgodi, da se zaradi umetnih, sintetičnih materialov zbudimo prepoteni in utrujeni, zato previdnost ni odveč, ko gre za samo izbiro iz kakega materiale je izdelek narejen. Sama obožujem spalni program in perilo Lisca Selection (pomlad poletje 2018) Za dame, ki želijo sofisticiranost in prefinjenost perila serije »Sophistic« prenesti tudi v spalno toaleto, je tukaj spalna srajčka, ki s premišljeno kombinacijo tanke, svilnate mercerizirane viskoze in prosojnim tilom privablja poglede. Zapeljiv kroj s poudarjenim prsnim delom in prefinjenimi detajlom s kristali Swarovski poskrbijo, da se boste v kratki spalni srajčki počutile samozavestno in zapeljivo.

Umetni materialni namreč niso ravno predvideni za spalni del. Material mora dihati in omogočiti prijetno spanje.


Privoščite si novo spalno srajčko, pižamo ali pa novo belo trenirko vaše počutje bo zagotovo boljše.

Foto: Natalija Jelušič Babič

Ne spreglejte:

bottom of page