top of page

Palačinke s koprivami

Morebiti se bo kdo zaradi samega naslova zbal, a je strah odveč, saj je v tej gurmanski kombinaciji mišljen okusen nadev za palačinke z mladimi termično obdelanimi koprivami. V tej okusni zgodbi predstavljajo koprive prijetno nadomestilo sicer bolj uveljavljene špinače, ki v teh modernih časih najde svoje mesto tudi v kuharskih zgodbah, ki bi bile za naše babice dokaj nenavadne.

SESTAVINE ( zadošča za štiri ljudi )

Zmes za palačinke

  • ¼ kg bele moke

  • 4 jajca

  • 3 velike žlice olja

  • mleko

  • ½ dcl mineralne vode

PRIPRAVA

  • v posodi zamešamo sestavine v skupno maso

  • nato dodamo mineralno vodo

  • tako pripravljeno maso vlivamo v pekač in oblikujemo posamezno palačinko

Nadev za palačinke

  • ½ kg mladih kopriv

  • 1 glava čebule

  • 1 strok česna

  • 2 rezini masla

  • 100 g sončničnih semen

  • 1 lonček kisle smetane

  • 1 velika žlica vegete

  • sol

  • poper

  • 100-200 g mozzarele

PRIPRAVA

  • na maslu prepražimo narezan česen, čebulo in oluščena sončnična semena

  • dodamo skuhano mlado koprivo in dušimo še 10 minut

  • nato dodamo še vegeto in kislo smetano

  • popramo in solimo po potrebi

  • na koncu dodamo še na kocke narezano mozzarelo

  • tako pripravljen nadev namažemo na palačinko

  • postrežemo narezano na kolobarje ( segreto ali hladno)

Ne spreglejte:

bottom of page