top of page

Nekaj trikov za vaše ustnice!

Najbolj izpostavljen del našega obraza so sigurno ustnice. Negovane in lepo urejene ustnice so želja marsikatere izmed nas. Do negovanih in lepih ustnic pravzaprav ni tako težko priti in ni nam potrebno zapraviti malo bogastvo v dragih kozmetičnih salonih. Potrebno je samo malo truda in rezultat bo kaj kmalu viden. Pa zato ne boste rabile k lepotnim strokovnjakom po razna polnila s katerimi boste izgledale kot "račke".


KAKO DO LEPIH USTNIC?


V poplavi vseh mogočih izdelkov za nego ustnic se lahko dobesedno izgubimo in na koncu obupamo. Če želite, da so vaše ustnice zapeljive in mehke na dotik lahko pravzaprav že same veliko naredite doma. Pomembno je, da prvo odstranimo odmrle celice, ki se ravno tako kot na drugih delih telesa tudi na ustnicah zelo rade zadržujejo. Odmrle celice lahko odstranimo z pilingom za ustnice, ki je že skoraj v vsaki bolje založeni drogeriji. Doma si lahko pomagamo z mokro grobo brisačo ali pa zobno krtačko in nežno nekaj minut drgnemo po ustnicah. Učinek pilinga bo takoj viden in čuten. Ustnice bodo prekrvljene in voljne.

Drugi del nege ustnic je seveda pravilno vlaženje, ki ga dosežemo če ustnice redno mažemo z vlažilnimi šminkami, lip glossi, vazelini, labellami… Pomembno je, da se odločimo za pravi izdelek. Večina nas je mnenja, da če je kozmetični izdelek višjega cenovnega razreda je sigurno dober in kvaliteten. To mnenje je lahko velikokrat zmotno in ravno dragi izdelki nam lahko dajo nasproten učinek in nam ustnice izsušijo in potem so občutljive in vidno razpokane. Mali test lahko že naredimo z testnimi vzorci, ki so v drogerijah in parfumerijah. Vidnost kvalitete je opazna že takoj, če je tekstura lip glossa dobro obstojna na koži bo tudi dobro obstojna na ustnicah.


VEČNO HVALEŽNI BALZAMI

Lip balzami so že nekajletni hit v dekorativni kozmetiki, poleg preprostega nanosa in vlažilnega učinka mora biti dober balzam obstojen in zadosti gost, da nimamo težav z samim nanosom. Tekstura naj bo fina in naj lepo drsi po ustnicah. Če želite svoje ustnice optično povečati vam priporočamo izdelke, ki imajo oznako za povečaje volumna. Kar nekaj deklet in gospa ima namreč težavo, ker so njihove ustnice tenke in neopazne. Optično povečavo lahko dosežete že z primerno barvo, ki vsebuje kanček bleščečih delčkov in z omenjenim lip glossom za povečanje volumna. Nezanemarljivo je tudi dejstvo, da današnji lip glossi tudi božansko dišijo in nam poleg vlažilno-lepotnega učinka pričarajo vonjave cvetlic, pomaranč, jagod in še marsikateri drugi omani vonj. Razvajajmo naše ustnice in le-te nam bodo hvaležne.

Ne spreglejte:

bottom of page