top of page

Uporabniki slovenskega "car sharinga" Avant2Go že presegli milijon prevoženih kilometrov

Tudi sama sem poskusila »car sharing« in se z električnim ZOE-jom odpravila na potep. Čudovita izkušnja priznam, ki je tudi učinkovita!


UČINKOVITA MOBILNOST

Za večino ljudi učinkovita mobilnost predstavlja nujo. A za vse večje število voznikov mobilnost ni več pogojena s ceno lastnega vozila. Danes se lahko namreč alternativno odločamo med različnimi možnostmi, ki nam prihranijo čas in denar.


Predstavljajte si, da v svoj avtomobil nikoli več ne rabite dotočiti goriva, ga odpeljati na servis, zanj kupiti letne vinjete, ali pa menjati in skladiščiti zimskih pnevmatik. Vse to danes omogoča souporaba vozil, kjer za vse našteto skrbi specializirani ponudnik.

Prvi slovenski sistem souporabe, ki za nameček razpolaga zgolj s stoodstotno električnimi vozili, se imenuje Avant2Go. Predstavljen je bil pred slabima dvema letoma v Ljubljani.


Danes lahko že govorimo o učinkoviti in med uporabniki odlično sprejeti mobilnostni alternativi. Vse, kar potrebujete, je mobilna aplikacija in registriran račun. Prek aplikacije na zemljevidu preverite, katero vozilo je najbližje vaši lokaciji, ga rezervirate in se odpravite ponj. Slednjega nato s pomočjo aplikacije tudi odklenete.


Na ta način so uporabniki Avant2Go z modrimi električnimi vozili že prevozili več kot milijon kilometrov - v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Murski Soboti. Sistem se je v vmesnem času namreč razširil tudi v naslednja tri slovenska mesta. Med uporabniki je priljubljena tudi opcija prevoza na in z brniškega letališča, saj se ena izmed sedaj že preko 50 (modro označenih) lokacij Avant2Go nahaja tudi tam. Gre za eno časovno in stroškovno najbolj učinkovitih povezav letališča s prestolnico.


Storitve Avant2Go se ne poslužujejo zgolj individualni uporabniki, pač pa je lahko njena uporabnost tudi širša. To pri optimizaciji svojih stroškov mobilnosti že učinkovito koristijo podjetja. Sistem Avant2Go namreč ponuja preprost nadzor nad vožnjami za poslovne ali zasebne namene, obenem pa breme vzdrževanja in upravljanja voznega parka pade z ramen samega podjetja. Tako storitev že aktivno uporablja vrsta slovenskih podjetij iz tehnološke, finančne in proizvodne panoge.


V ekipi Avant2Go največ stavijo na razvoj in stalno nadgrajevanje svojega sistema, zato zelo podrobno spremljajo novosti in jim sledijo.

TESLA


Na lanskem avtomobilskem salonu v Ljubljani so slovenski javnosti kot prvi predstavili Teslinega mestnega terenca Model X, letos pa so v Kaliforniji že uspeli preizkusiti tudi novinca, Model 3. Model 3 so, kot pravijo, že naročili in ga bodo umestili v floto Avant2Go, takoj ko bo to mogoče.


Uporabniki sistema souporabe Avant2Go pa lahko že danes preizkusijo tudi prestižno limuzino Tesla Model S - v obliki eno- ali večdnevnega najema. Med več kot stoterico vozil v Avant2Go floti so sicer vključeni domala vsi najpomembnejši električni modeli, ki so na voljo na slovenskem trgu. Vozilom BMW i3, Renault ZOE, Volkswagen e-Golf in Nissan Leaf sta se pred kratkim pridružili tudi obe izvedbi novega električnega Smarta - Fortwo in Forfour. Gre za okretni vozili, ki jima je vrvež mestnih ulic naravnost pisan na kožo. Manjši, Fortwo, predstavlja cenovno najugodnejšo opcijo najema pri Avant2Go.

Odgovorni pri Avant2Go obljubljajo hiter nadaljnji razvoj sistema, tudi z novostmi, ki bodo sledile že to pomlad. Skladno z rastjo povpraševanja prihajajo nova vozila in nove lokacije - tudi na območja, kjer doslej Avant2Go še ni bil močneje zastopan.

Ne spreglejte:

bottom of page