top of page

Nismo vsi popolni. Pa kaj! Zato pa so tukaj triki!

Priznam, da me že nekaj časa jezijo odvečne maščobe. Predvsem je govora o trdovratni maščobi, ki je ni moč odpraviti s telesno vadbo in dieto. Pač nisem popolna in ni me sram tega priznati. Z leti je pač težje ohraniti lepo postavo. Sicer pa, res nisem več 25-letnica, ko sem brezskrbno lahko delala kaj sem želela. No in če se vrnem nazaj na postavo... Leta naredijo svoje, zato sem se odločila, da si nekoliko pomagam z lepotnimi triki.

Pri tem sem se seveda obrnila na nasvet v lepotni salon Spirita, na Prešernovi ulici v Mariboru.


Jezi me celulit in moja želja je bila, da bi bila moja koža trda in napeta. Tudi v predelih trebuha, kar je ostalo kot posledica nosečnosti in poroda. Celulit je večen spremljevalec žensk in ni čudežne formule, kako ga preprečiti oz se mu izogniti. Težavam s celulitom v veliki meri botrujejo slabe prehranjevalne navade – preveč maščob, sladkorja in soli. Diete in stradanja pa vseeno niso rešitev. Da pa vas potolažim, z raznimi raziskavami so potrdili, da se celulit ne odpravi s hujšanjem. V primeru hujšanja se zmanjšuje samo količina telesne maščobe. Sama struktura celulita pa se ne spremeni. Obstjaja pa LPG s katerim lahko brez kirurškega posega bistveno zmanjšamo maščobno tkivo. In tudi tisto, ki je sicer odporno na diete.


Po pregledu, ki sem ga imela se je naredila analiza maščobnih območij ter področja ki jih je potrebno obdelati. Seveda z najustreznejšo metodo terapije. LPG metodo so vrsto let uporabljali lepotni kirurgi, dermatologi, zdravniki, fizioterapevti in zdravilišča po vsem svetu. Učinkovitost metode je bila dokazana z več kot 85 znanstvenimi in kliničnimi raziskavami. Glavna raziskava ki je bila narejena pod vodstvom profesorja Lafontana (INSERM, Toulouse, Francija), je pokazala da zadnja generacija LPG CELLU M6 naprav z motoriziranimi valjčki pospeši lipolizo (izločanje maščobe) za več kot 70 % - s spodbujanjem maščobnih celic prek betareceptorjev, ki so odgovorni za odstranjevanje maščobe.

To vse je seveda razlog, da sem brez skrbi prepuščena v dobre roke. Pri izvajanju terapije se uporablja LPG Endermowear - posebno LPG oblačilo (body), s katerim se zagotovi, da bo masažna glava imela optimalen stik s kožo in da ne bo prevelikega trenja med kožo in masažnimi valjčki. Čeprav je terapija intenzivna in zelo učinkovita, pa to pomeni, da sem predvsem 35 do 40 minut sproščeno uživala. Za optimalne rezultate je potrebnih 10 do 15 zaporednih terapij, po zaključku programa pa je priporočljivo vzdrževanje doseženih rezultatov, za kar zadošča ena terapija mesečno, da se trajno ohranijo doseženi rezultati.


Kaj sploh je LPG

Lpg endermologie - lipomasaža najprej poveča elastičnost septe, spodbuja izločanje maščobe ter izboljša cirkulacijo. S to tehniko pripomore k ustvarjanju novega vezivnega tkiva (kolagen in elastin), pospešuje lokalno mikrocirkulacijo in limfo (tudi do 400-krat), pospešuje metabolizem celic in izločanje toksinov iz telesa ter s tem odpravlja celulit in topi nakopičene maščobe.

LPG lipomasaža- endermologie je globinska mehanska masaža, patentirana tehnika, ki z mehansko stimulacijo, z različnimi ROLL LPG tehnikami (npr. ROLL'In, ROLL'Up, ROLL'Out) sproži intenzivne biološke odzve:

  • stimulacija maščobnih celic,

  • aktivira se izločanje maščob,

  • pospešena je tvorba fibroblastov ("učvrstitev" celic),

  • pospeši se proizvodnja kolagena in elastena

Z LPG lipomasažo odpravljamo 4 vrste težav:

1. Odpravimo celulit in preoblikujemo telo.

2. Odpravi se lokalizirana maščoba.

3. Izboljša se tonus kože – znebimo se povešene kože, ki nastane od hujšanja.

4. Strojna limfna drenaža potisne in odstrani strupe iz telesa.


Lipomasažo je najbolje kombinirati skupaj s telesno vadbo in zdravo prehrano, saj tako dosežemo najboljše rezultate.

Ne spreglejte:

bottom of page