top of page

Cunjami - MISLI EKO – IZMENJAJ SI OBLEKO!

Nedavno sem se udeležila prav posebnega dogodka – CUNJAMIJA, ki so ga pripravili v okviru ZPM Maribor.

Tokratni Cunjami je bil v znamenju posebnega tematskega sklopa, namenjenega maturi in valeti.

Dogodku so se pridružili tudi profesorici in dijaki(-nje) Srednje šole za oblikovanje (Srednja šola za oblikovanje Maribor). Svetovali so pri lučenju in oblikovali zanimive pričeske.


Jaz pa sem zbrane goste popeljala v svet visokih petk in jim predstavila delo v manekenski šoli, ki temelji tudi na pravemu načinu hoje.


Slogan Cunjamija je: MISLI EKO – IZMENJAJ SI OBLEKO!


DRUGI CUNJAMI – IZMENJEVALNICA OBLAČIL

(torek, 27. 2. 2018, med 17. in 19. uro), Dom ustvarjalnosti mladih (Razlagova 16).

Splošna pravila za obiskovalce izmenjevalnice oblačil za mlade: • Na izmenjavo lahko prinesete do 10 čistih in lepo ohranjenih kosov oblačil ali modnih dodatkov. Prinesenim kosom določimo vrednost v cunjamijih (točke), kar zabeležimo na poseben listič. Na dogodku si lahko izberete stvari v vrednosti števila cunjamijev in jih ob odhodu, skupaj z lističem, pokažete prostovoljcu (-ki), ki bo na sprejemni točki. Morebitni neizkoriščeni cunjamiji se lahko prenesejo na naslednjo izmenjavo oblačil. • Oblačila, ki jih prinesete, naj bodo čista, lepo ohranjena ter nepoškodovana (brez lukenj, pack in manjkajočih gumbov, zadrge morajo delovati, ne smejo biti sprana). Prinesite sezoni primerna oblačila – v pomladnih in poletnih mesecih ne bomo sprejemali zimskih oblačil, pozimi pa ne izrazito poletnih. Organizatorji dogodka si pridržujemo pravico, da na sprejemnici stvari, ki ne bodo ustrezala navedenim standardom, ne sprejmemo v izmenjavo in jih vrnemo obiskovalcu. • Ne bomo izmenjevali spodnjega perila in čevljev, reklamne majice z logotipi bomo sprejeli, vendar obiskovalec zanje ne bo dobil cunjamijev, uporabili pa jih bomo za izdelavo drugih predmetov v delavnicah. • Na dogodku mora biti vsak obiskovalec pozoren na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želi menjati), saj zanje organizator ne prevzema odgovornosti. Sistem točkovanja: 1 cunjami: nogavice, kopalke, majice z naramnicami, kratkimi ali dolgimi rokavi, pižame, modni dodatki (kape, šali, rokavice, nakit, pasovi). 2 cunjamija: bluza, srajca,hlače, krilo, obleka, pulover, jopica, trenirka, jakna, suknjič. 3 cunjamiji: ženski kostum, moška obleka, zimske jakne (dolge), bunde, plašči, zimska športna jakna/hlače/kombinezon, druga vrednejša športna oblačila, priložnostna svečana oblačila. 4 ali 5 cunjamijev: posebna vrednejša svečana oblačila, plašči in jakne. • Dogodek bomo snemali in fotografirali za objavo in promocijo na družabnih omrežjih in spletni strani ZPM Maribor.


Vabljeni pa tudi na druge cunjamije ki bodo:

Vsi termini cunjamijev: – 30. januar 2018 – 27. februar 2018 – 27. marec 2018 – 24. april 2018 – 29. maj 2018


DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 118, kornelija@zpm-mb.si.

Ne spreglejte:

bottom of page