top of page

17. sejem POROKA V CELJU

17. sejem POROKA (ki se bo odvijal 17.in 18.marca v Celju) v sejemski dvorani L1 prinaša top poročne trende, vrhunske kreacije na modni pisti, sejemske ugodnosti ter ideje in nasvete za popolni poročni dan.


Na sejmu bo že osmo leto zapored velika promocijska razstava poročnih šopkov, s katero želita Celjski sejem in Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS promovirati slovenske cvetličarne in njihovo kreativnost. Paša za oči pa bosta zagotovo tudi vrhunski modni reviji poročnih oblek. Manekenke in manekeni se bodo letos »pomešali« med obiskovalce in jim tako maksimalno približali predstavljene kreacije.

Novost letošnjega sejma so brezplačne vstopnice za 1500 parov. Celjski sejem bo prvim 1500 parom, ki se bodo prijavili na www.ce-sejem.si, podaril brezplačni vstopnici za sejem. Na njem bo prvič tudi Outlet poročnih oblek in modnih dodatkov po ugodnih cenah. Bodoči mladoporočenci bodo lahko izbirali med poročnimi in svečanimi oblekami, čevlji, spodnjim perilom, nakitom, modnimi dodatki, blazinicami in drugimi dodatki, ki so del poročne opreme. Obeta se odprodaja moških svečanih oblek z do 50-odstotnim popustom.

V Salonu White Couture pravijo, da modne smernice poročnih oblek narekujejo veliko čipke, še posebej tattoo čipko v kombinaciji s krilom iz tila, padajočega šifona ali pa organze. Ne glede na modne smernice pa je izbira poročne obleke vedno odvisna od karakternih lastnosti neveste, oblike telesa in celotne poročne zgodbe, poudarjajo v Salonu White Couture in dodajajo, da za vsako nevesto vedno najdejo pravi poročni model.


Pri poročnih prstanih so letos v ospredju tanjši in ožji prstani, najbolj priljubljeni pa so takšni z diamanti, sporočajo iz Zlatarstva Mirage. Med kovinami je še vedno najbolj zaželeno belo zlato, prav tako je v modi rdeče zlato, največkrat v kombinaciji z belim zlatom. Poročna prstana sta skoraj edina stvar, ki par vsakodnevno spominja na njun poročni dan, zato je še kako pomembno kakšna sta. Pri izbiri poročnih prstanov si je zato potrebno vzeti čas, poudarjajo zlatarski mojstri.


Ključ do nepozabne poročne pravljice je sproščeno vzdušje, poudarja Urška Slapar, želimo.si, organizatorka porok in dolgoletna razstavljavka na sejmu. To bodo prikazali tudi na svojem razstavnem prostoru, kjer bodo pod šotorom predstavili nove poročne trende dekoracije, kjer so vse bolj »in« leseni in pleksi izdelki. Bodoči mladoporočenci bodo lahko poizkusili vrhunska vina in se posladkali z dobrotami njihove slaščičarke.

Pri poročnih tortah pa je letos po izkušnjah slaščičarjev v Pohorski kavarni trend »marmorna« podoba torte v različnih barvah. Lahko je celotna torta takšna, ali le kakšno nadstropje, toliko da pritegne poglede. Ostajajo pa v trendu tudi »naked cake« torte. Te so velikokrat dekorirane s svežim sadjem, v večini je to jagodičje, ali pa s svežim cvetjem. Vedno bolj priljubljene pa so tudi »semi naked cake torte«. Gre za torte, ki so delno obmazane s smetano, tako, da se še vidi biskvit. Dodatek, ki je postal priljubljen pri teh tortah, je čokolada, ki po robovih steče po torti in je v različnih barvah.


Aktualna Miss Slovenije Maja Zupan se že veseli sodelovanja na 17.sejmu Poroka, ki se bo odvijal 17.in 18.marca v Celju. »Vesela sem, da bomo lahko z ekipo Glammodels in projektom Miss Slovenije združili moči in na sejmu Poroka predstavili najnovejše modne zapovedi iz poročnega sveta. Vabljeni torej vsi, da se nam pridružite na sejmu Poroka!"

Ne spreglejte:

bottom of page