top of page

Kuala Lumpur - mesto, ki me je navdušilo

Leta 1999 me je navdušil film Past – (Entrapment) v katerem igrata Catherine Zeta Jones in Sean Connery. V tistem filmu sem videla dve veliki stolpnici (Petronas Tower), ki sta me tako prevzeli, da se je Kuala Lumpur znašel na senzamu mojih želja.

UPbrella torbica me je sprmeljala tudi v Malezijo

Postalo je mesto, ki sem si ga vtisnila v spomin z željo, da si ga nekoč ogledam. In tokrat sva z možem pripravila načrt, kako bova to tudi uresničila. Seveda sva potovanje v Malezijsko prestolnico dobro preučila. No vsaj jaz (smeh).

Mesto me je precej očaralo. Je dokaj netipično za ta del sveta in všeč mi je zelena narava, ki jo v večmilijonskih mestih pogrešam. No, sicer število prebivalcev samega mesta ocenjujejo na 1,6 mio ( v širšem urbanem območju pa nekje na 7,2 mio). Ko se voziš iz letališča proti centru (vožnja traja nekje dobro urco),

Našla sem nastanitev nekje pet minut oddaljenega hotela od Petronas stolpnic, saj sem želela imeti vse pri roki. Zanimivost mesta kot takšnega je ravno to, da ima številne visoke stolpnice – hotele, ki nudijo namestitve v velikih apartmajih. Prav zanimivo, kaj dobiš za svoj denar sorazmerno z luksuzom, ki ga ponujajo. In izbrala sva 5* hotel s sobo skoraj 100 kvadratov. Verjemite mi, da sva za 4 nočitve z zajtrkom plačala manj, kot bi plačala v katerem koli luksuznem hotelu pri naših sosedih. V bistvu sva dobila ceno apartmaja, ki je pri nas sploh ne bi dobila za ceno navadne hotelske sobe (hotela s 3 ali 4*).

ŠOPING

Kaj se tiče samega mesta in cen. Šoping ni tako poceni kot za primerjavo Bangkoka. Tam sva še vedno naredila najboljše nakupe, zato me tudi ni pritegnilo, da bi pretirano zapraviljala. Nakup igračk za mojo punčko je bila vrhunec mojega šopinga. Obiskala sva nakupovalno središče Pavilion KL in Suria KLCC.

Najina pot se je nadaljevala iz Malezije proti Tajski, več pa vam zaupam v naslednjem blogu.

Ne spreglejte:

bottom of page